Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal møtt med hets

Fikk se beste United-omgang på mange uker

 STARTER:  Wayne Rooney er med fra start når Manchester United tar imot Chelsea på Old Trafford i kveld. Foto: NTB / Scanpix.
STARTER: Wayne Rooney er med fra start når Manchester United tar imot Chelsea på Old Trafford i kveld. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): • Manchester United - Chelsea (0-0) Kampen er slutt

Det er to hardt pressede som møtes til dyst på Old Trafford når de rødkledde tok imot Guus Hiddink og Chelsea kl. 18.30. 

Louis van Gaal er på lånt tid hos Manchester United, og må etter all sannsynlighet belage seg på jobbsøking ved tap i kveldens kamp. 

På Old Trafford stilte mange av supporterne med Mourinho-skjerf, for å vise sin støtte til portugiseren som fikk fyken fra Chelsea tidligere i desember. 

United friskest United-manageren står i hardt vær, men det var van Gaals menn som overbeviste i åpningsminuttene.

Det startet med en suser fra Mata da lagene hadde spilt drøye 2 minutter. Skuddet fra 16-meteren gikk i tverrliggeren, og kun marginer gjorde at United ikke tok ledelsen i kampens første minutter. 

Like etter var det Chelseas kaptein som var på hogget på motsatt banehalvdel, men en superredning fra de Gea hindret Terry fra å få scoringen. 

Likevel Chelsea virket tamme i store deler av den første halvdelen, og utgjorde ikke store trusler framover.

Uniteds Martial var farlig frampå og tråklet seg inn i 16-meteren og skjøt innside stolpe og ut etter drøyt 17 spilte minutter. 

- Han må stoppes for enhver pris, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter nok et forsøk fra franskmannen. 

Savner oppspillspunkt Wayne Rooney melder seg på etter 28 spilte minutter, og veteranen kliner til fra utenfor 16, men en god redning fra Courtois gjorde at Rooney fremdeles står med sine 2 ligamål denne sesongen.

Dermed er det hjemmelaget som står oppført med førsteomgangens største sjanser, som også viser mer balanse bakover. 

- Det kollektive presset sitter på en helt annen måte enn tidligere i sesongen, konkluderte TV 2-ekspert Thomas Myhre i pausen, og var tydelig imponert over de rødkleddes prestasjoner sammenliknet med de foregående kampene. 

For Chelseas del virket det som om troppen manglet et oppspillspunkt, og savnet av en tydelig spissfigur bidro til at de ikke spilte seg til de store sjansene i første halvdel av kampen. 

- United fremstår som et lag, mens Chelsea fremstår som enkeltspillere, la Myhre til etter kampens første 45. 

Klasseredninger De Gea åpnet andre omgang med viktige redninger, og skal ha mye av æren for at United ikke havnet bakpå før det hadde gått fem minutter. 

Martial var frisk i andre omgang også, og serverte et godt innlegg til Herrera, men en fantastisk redning fra Courtois gjorde at de blåkledde holdt nullen. 

- Det er to av verdens antatt beste keepere på banen i dag, sa Alsaker etter fantomredningen. 

Det burde likevel stått 0-1 etter 68 minutter, etter at Matic ble spilt fri av Pedro. En kjempemulighet i ankomstfasen, men Matic satte ballen høyt over fra omtrent 16 meter. 

Snaut 20 minutter senere Rooney var også nære ved å få sin tredje nettkjenning for sesongen etter 85 spilte minutter.

Etter hvert meldte Chelsea seg mer på i andre halvdel, men United gjenvant noe av overtaket da kampen gikk inn i siste femten. 

Kampen stod lenge og vippet, men det endte til slutt målløst på Old Trafford. 


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media