Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal om Bale-ryktene: - Det diskuterer jeg med styrelederen og ikke dere

Avviser ikke interesse for waliseren.

TIL UNITED? Flere britiske og spanske aviser skriver om ryktene som kobler Gareth Bale til Manchester United. På en pressekonferanse i dag ble Louis Van Gaal spurt om ryktene, og nederlenderen ga et mystisk svar. Foto: AP Photo/Abdeljalil Bounhar.
TIL UNITED? Flere britiske og spanske aviser skriver om ryktene som kobler Gareth Bale til Manchester United. På en pressekonferanse i dag ble Louis Van Gaal spurt om ryktene, og nederlenderen ga et mystisk svar. Foto: AP Photo/Abdeljalil Bounhar. Vis mer

(Dagbladet): På en pressekonferanse i dag, foran kampen mot Newcastle 2. juledag, ble Louis van Gaal spurt om det var noe hold i ryktene om at klubben ville hente Gareth Bale (25) for 1,4 milliarder kroner.

Nederlenderen avviste ikke at klubben var interessert.

- Det kan jeg ikke diskutere med dere. Den diskusjonen tar jeg med direktøren min (Ed Woodward), og ikke med dere i media, svarte 63-åringen.

Verdensrekord Ryktene om at Manchester United planlegger et monsterbud på Bale stammer fra en artikkel av anerkjente Guillem Balague i AS.

Der skriver han at klubben er interessert i å signere Bale, men at Bale har en utkjøpsklausul på én milliard euro og at Real Madrid ikke er interessert i å selge.

Et bud på i overkant av 1,4 milliarder kroner er imidlertid vanskelig å avslå.

Dersom ryktene stemmer, vil det sprenge den gamle overgangsrekorden i verden, som tilfeldigvis var Bales overgang til Real Madrid i 2013 for 86 millioner pund.

Det vil også sprenge Uniteds gamle overgangsrekord, satt i sommer, da de hentet Angel Dí Maria for 713 millioner kroner.

Dette er ikke første gang Manchester United uttrykker interesse for spilleren. I November kunne Bales agent fortelle at United bød mer enn Real Madrid for hans klient sommeren 2013.

Over halvparten vil selge AS har også laget en aldri så liten spørreundersøkelse, der de har forhørt seg med Real Madrid-fans om de ville solgt Bale for den spinnville overgangssummen.

Undersøkelsen avslørte et lite flertall fordel salg av Bale. 53,75 prosent ville selge, mens 46,25 ville at han skulle bli.

Det walisiske hurtigtoget har snart spilt halvannet år i Real MAdrid, og har vært med på å vinne både den spanske cupen og Champions League.

Lørdag scoret han også i kampen der Real Madrid vant VM for klubblag mot San Lorenzo.

På samme pressekonferanse fortalte Van Gaal at han ville gjøre Old Trafford til et fort igjen, og takket for støtten fra Sir Alex Ferguson tidligere på dagen.

Manchester United spiller hjemme mot Newcastle 2. juledag, og kan knappe innpå Chelseas ledelse på ti poeng med en seier der.

BENEKTER IKKE: Manchester United-trener Louis van Gaal benektet ikke at klubben ville legge inn et monsterbud på waliseren Gareth Bale på pressekonferansen i dag. Foto: EPA/Peter Powell.
BENEKTER IKKE: Manchester United-trener Louis van Gaal benektet ikke at klubben ville legge inn et monsterbud på waliseren Gareth Bale på pressekonferansen i dag. Foto: EPA/Peter Powell. Vis mer