Van Gaal om framtida: - Når du taper, så svekkes tilliten til manageren

Pinlig nederlag.

PRESSET: Manchester United-manager Louis van Gaal innrømmer at han frykter å miste jobben, men han tror han har tillit fra styret. Foto: NTB Scanpix
PRESSET: Manchester United-manager Louis van Gaal innrømmer at han frykter å miste jobben, men han tror han har tillit fra styret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United gikk på nok et småpinlig nederlag da det ble 1-2 hjemme for Norwich City i dag. Alexander Tettey ble matchvinner for «The Canaries» da han tuppa inn 2-0-målet etter pause.

Tapet føyer seg inn i en svært lite pen rekke for Louis van Gaal og United. De røde har nemlig ikke vunnet en fotballkamp på nesten en måned, og i dag falt laget til 5. plass i serien etter at Tottenham slo Southampton borte.

Siden seieren mot Watford 21. november er det blitt uavgjort mot PSV, Leicester, West Ham og tre strake tap - mot Wolfsburg, Bournemouth og nå, Norwich.

Mourinho-rykter Dagbladkommentator og fotballekspert Morten Pedersen mener at United ikke kan leve med van Gaals fotball og triste ansikt lenger.

Samtidig er «Mourinho til United»-ryktene i gang for fullt på balløya. José Mourinho fikk som kjent sparken i Chelsea torsdag, og allerede dagen etter ble det rapportert at portugiseren ser Old Trafford som sitt neste arbeidssted.

Louis van Gaal innrømmer at det er mulig han ikke sitter trygt i sjefsstolen etter den svake rekka med resultater. Da han etter dagens kamp fikk spørsmål om han er redd for å miste jobben, var svaret:

- Ja, selvfølgelig er jeg bekymret for det, fordi jeg vet at tilliten til manageren er viktig, og når du taper,så svekkes tilliten til manageren. Det skjer nå. Jeg kan ikke nekte for det, sier han, ifølge The Independent.

- Bør du få lov til å fortsette i jobben?

- Ja, jeg synes det. Jeg tror ikke et managerbytte vil gi umiddelbar suksess - men det er hva jeg tror. Det kan hende det ikke er så interessant, sier en usedvanlig ydmyk van Gaal.

Tror han har støtte Til Sky Sports sier den hardtslående nederlenderen at han - om ikke annet tror han har støtte fra styret i United.

- Jeg tror jeg har støtte, men i denne verden vet du aldri, sier han.

TUNGE DAGER: Daley Blinds kroppsspråk sier det aller meste om Manchester Uniteds situasjon akkurat nå. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
TUNGE DAGER: Daley Blinds kroppsspråk sier det aller meste om Manchester Uniteds situasjon akkurat nå. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Van Gaal er også ærlig på at dagens tap mot Norwich ikke akkurat gir grunn til optimisme.

- Det var mye som ikke stemte i dag, men det jeg kan si er at hvert eneste ord jeg sier blir ett ord for mye. Vi vet at vi må vinne mot Norwich City. Vi har fått seier eller uavgjort i alle hjemmekampene våre, så dette er noe nytt for oss denne sesongen. Vi vet at det ikke er godt nok. Spillerne vet det, jeg vet det, styret vet det og fansen vet det. Fansen støttet oss selv etter det andre målet, og de ga et godt eksempel på at det handler om å stå sammen og vise moral. Det er det viktigste nå, sier han.

- Må tro på filosofien Van Gaal ser imidlertid ingen grunn til å endre noe i laget sitt.

- Disse spørsmålene kommer alltid når det går dårlig, men når det går dårlig må du tro på filosofien din og det er også grunnen til at alle lagene mine har vunnet flere kamper enn de har tapt. Selvfølgelig ønsker du å forbedre deg hver dag, og det gjelder for spillerne også. Det er et av aspektene ved yrket. Det handler om en profesjonell tilnærming. Det skal både jeg og spillerne mine fortsette å gjøre. Jeg er overbevist om at vi kommer tilbake, men greit, vi må jobbe veldig hardt. Det er ikke lett. Du ser hva selvtilliten gjør med spillerne mine, sier han.

Til BBC sier nederlenderen at det han har en fordel fordi han har vært i liknende situasjoner med andre klubber tidligere.

- Det hjelper å ha vært i denne situasjonen med andre klubber, men da har det vært snakk om andre kulturer, andre spillere og andre støtteapparat. Det hjelper selvsagt å være profesjonell og gjøre det du må, og jobbe hardt for å komme ut av denne tøffe perioden, sier han.

• Manchester Uniteds neste kamp - med eller uten van Gaal - kommer borte mot Stoke 2. juledag.

GLADGUTT: Alexander Tettey var en av banens beste spillere, og scoret for Norwich på Old Trafford i dag. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
GLADGUTT: Alexander Tettey var en av banens beste spillere, og scoret for Norwich på Old Trafford i dag. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer