Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal om United-jobben: - Jeg gjør ingenting. Ingenting!

Mener manager-yrket har forandret seg.

ROLLEN HAR FORANDRET SEG: Før gjorde Louis van Gaal «alt» som trener, nå delgerer han bare. Foto: Scanpix
ROLLEN HAR FORANDRET SEG: Før gjorde Louis van Gaal «alt» som trener, nå delgerer han bare. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Under en tilstelning i regi av den engelske trenerforeningen i går kveld, fortalte Louis van Gaal (64) om om hvordan treneryrket har endret seg siden han begynte karrieren.

Manchester United-manageren pleide blant annet å sitte opp om nettene for å analysere motstanderne på VHS-kassetter da hans to døtre var små, men nå er det ikke mye han trenger å gjøre lenger.

- Jeg vokste opp i en tid hvor man gjorde alt selv. Nå er jeg en manager som har en egen forsknings-, speider- og medisinavdeling. Jeg har assistentmanagere og assistenttrenere. Jeg gjør ingenting. Ingenting! Jeg delegerer. Jeg delegerer, og så tjener jeg en masse penger, sier van Gaal og ler, ifølge The Telegraph.

- En innovatør I begynnelsen av karrieren flyttet 64-åringen både kjegler på treningsfeltet og speidet på potensielle forsterkninger. Og i Ajax-årene, fra 1991 til 1997, hevder han å ha introdusert både notatblokka og videoanalyser.

På den måten mener Van Gaal at han var banebrytende.

- Jeg er en innovatør. Jeg har endret mye med tanke på hvordan man forbereder kamper. Jeg var den første treneren med en notatblokk. Nå bruker alle notatblokk. Jeg var også den første til å bruke video, sier van Gaal.

I godt humør Nederlenderen har ledet Manchester United til en foreløpig 4. plass i Premier League. Med 12 runder spilt ligger rødtrøyene to poeng bak Manchester City og Arsenal som topper tabellen.

På lørdag har United muligheten til å rykke forbi hvis alle resultatene går deres vei. Det er imidlertid lenge igjen av sesongen, og på veien ønsker Van Gaal tilbakemeldinger fra de rundt ham for å være sikker på at han gjør en god jobb.

Eller gjør han egentlig det?

- Tilbakemeldinger er veldig viktig. Selvfølgelig. Men jeg er nødt til å si det. Hvis ikke er jeg arrogant, sier van Gaal og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling