Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal om Uniteds nøkkelkamp: - Det er den siste sjansen

Kvartfinaleomkamp i FA-cupen.

SISTE TITTELSJANSE: Louis van Gaals Manchester United møter West Ham til omkamp i FA-cupens kvartfinale i morgen. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SISTE TITTELSJANSE: Louis van Gaals Manchester United møter West Ham til omkamp i FA-cupens kvartfinale i morgen. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både West Ham og Manchester United måtte se mesterligahåpet svinne denne helgen. Derfor betyr onsdagens kvartfinaleomkamp i FA-cupen ekstra mye for de to lagene.

West Ham spilte uavgjort mot Arsenal, mens United tapte 0-3 borte mot serietoer Tottenham i helgen. Med Manchester Citys seier over West Bromwich har de to lagene henholdsvis fem og fire poeng opp til mesterligaplass.

For West Ham representerer FA-cupen en mulighet til å ta et ordentlig farvel med Boleyn Ground, som for siste gang skal arrangere en kamp i FA-cupen.

For United-manager Louis van Gaal er trolig triumf i FA-cupen den eneste måten han kan redde jobben på Old Trafford.

- Det er den siste sjansen til en tittel, så det er veldig viktig for klubben, spillerne, manageren og fansen, sa nederlenderen som fremdeles har til gode å vinne et trofé med de rødkledde.

- Jeg håper vi klarer å restituere oss godt - også mentalt - etter tapet mot Tottenham. Men alle vet at dette er siste sjanse til å vinne noe. Det gjelder begge lag. Det laget som taper har ikke mulighet til å vinne en tittel denne sesongen, fortsatte van Gaal.

Tøff bortebane Et returoppgjør på Boleyn Ground var neppe det van Gaal ønsket seg i FA-cupen. På hjemmebane har West Ham sikret ligaseirer mot Tottenham, Liverpool og Chelsea, samt fjerderundeseier over Liverpool i FA-cupen.

Lørdag ble Arsenal nesten det siste storlaget i rekken som ble slått av Slaven Bilic' gutter. Andy Carroll var kampens store spiller med tre scoringer, men Arsenal kom tilbake og reddet 3-3.

Van Gaal legger ikke skjul på at han er spent på hvordan det går når Daley Blind og Chris Smalling skal bryne seg på storvokste Carroll.

- Jeg så Andy Carroll-showet. Mot Tottenham var vårt problem dårlig kommunikasjon i midtforsvaret. Jeg håper vi kan rette på det, for dette er en veldig viktig kamp for oss, sa van Gaal.

Skader Bilic nekter på sin side å si om skadeplagede Carroll starter kampen mot United tross helgens tre scoringer.

- Jeg håper han bli frisk nok. Jeg tror ikke (Diafra) Sakho eller (Alex) Song vil bli klare til kampen.

United, som vant sitt siste FA-cuptrofé i 2004, må klare seg uten kaptein Wayne Rooney. Han testet for første gang kneet etter skaden i en U21-kamp mandag.

(NTB)

Hele Norges coronakart