SISTE TITTELSJANSE: Louis van Gaals Manchester United møter West Ham til omkamp i FA-cupens kvartfinale i morgen. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SISTE TITTELSJANSE: Louis van Gaals Manchester United møter West Ham til omkamp i FA-cupens kvartfinale i morgen. Foto: Paul Greenwood / BPI / REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Van Gaal om Uniteds nøkkelkamp: - Det er den siste sjansen

Kvartfinaleomkamp i FA-cupen.

Både West Ham og Manchester United måtte se mesterligahåpet svinne denne helgen. Derfor betyr onsdagens kvartfinaleomkamp i FA-cupen ekstra mye for de to lagene.

West Ham spilte uavgjort mot Arsenal, mens United tapte 0-3 borte mot serietoer Tottenham i helgen. Med Manchester Citys seier over West Bromwich har de to lagene henholdsvis fem og fire poeng opp til mesterligaplass.

For West Ham representerer FA-cupen en mulighet til å ta et ordentlig farvel med Boleyn Ground, som for siste gang skal arrangere en kamp i FA-cupen.

For United-manager Louis van Gaal er trolig triumf i FA-cupen den eneste måten han kan redde jobben på Old Trafford.

- Det er den siste sjansen til en tittel, så det er veldig viktig for klubben, spillerne, manageren og fansen, sa nederlenderen som fremdeles har til gode å vinne et trofé med de rødkledde.

- Jeg håper vi klarer å restituere oss godt - også mentalt - etter tapet mot Tottenham. Men alle vet at dette er siste sjanse til å vinne noe. Det gjelder begge lag. Det laget som taper har ikke mulighet til å vinne en tittel denne sesongen, fortsatte van Gaal.

Tøff bortebane Et returoppgjør på Boleyn Ground var neppe det van Gaal ønsket seg i FA-cupen. På hjemmebane har West Ham sikret ligaseirer mot Tottenham, Liverpool og Chelsea, samt fjerderundeseier over Liverpool i FA-cupen.

Lørdag ble Arsenal nesten det siste storlaget i rekken som ble slått av Slaven Bilic' gutter. Andy Carroll var kampens store spiller med tre scoringer, men Arsenal kom tilbake og reddet 3-3.

Van Gaal legger ikke skjul på at han er spent på hvordan det går når Daley Blind og Chris Smalling skal bryne seg på storvokste Carroll.

- Jeg så Andy Carroll-showet. Mot Tottenham var vårt problem dårlig kommunikasjon i midtforsvaret. Jeg håper vi kan rette på det, for dette er en veldig viktig kamp for oss, sa van Gaal.

Skader Bilic nekter på sin side å si om skadeplagede Carroll starter kampen mot United tross helgens tre scoringer.

- Jeg håper han bli frisk nok. Jeg tror ikke (Diafra) Sakho eller (Alex) Song vil bli klare til kampen.

United, som vant sitt siste FA-cuptrofé i 2004, må klare seg uten kaptein Wayne Rooney. Han testet for første gang kneet etter skaden i en U21-kamp mandag.

(NTB)