Van Gaal om utvisningen: - De gjør ikke alltid som jeg sier. Det var ikke veldig smart

Finner trøst i sluttspurten.

POENGTRANG: Louis van Gaal er klar på at laget hans trenger flere poeng. I skrivende stund ligger de på niendeplass med flere baklengsmål enn poeng. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
POENGTRANG: Louis van Gaal er klar på at laget hans trenger flere poeng. I skrivende stund ligger de på niendeplass med flere baklengsmål enn poeng. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Tross en heroisk innsats måtte Louis van Gaal og Manchester United gi tapt for erkerivalene og naboene City med 0-1.

Chris Smalling så det røde kortet allerede før kampen var halvspilt, og nederlenderen var ganske klar på hva han syntes om utvisningen.

- Det er ikke alltid spillerne gjør som jeg sier, men det er også følelser involvert. Noen ganger kan du ikke helt kontrollere det. Men det var ikke veldig smart. Jeg så ikke det første gule kortet, men ok. Når du vet at du har gult, kan du ikke gjøre det han gjorde etterpå, sier Manchester United-manageren.

- Trenger flere poeng I tillegg til scoringen hadde Manchester City flere store muligheter, samtidig som de ble snytt for tre straffespark. Likevel var de rødkledde ikke langt unna å snike med seg ett poeng helt på tampen med en sluttspurt, men van Gaal var klar på at det skulle godt gjøres at de fikk med seg noe etter utvisningen.

- Jeg tror ikke vi kunne fått noe mer ut av det. Vi jobbet hardt og gutta kan være stolte, men det er målene som teller. Vi skapte flere sjanser med ti enn med elleve mann. Vi er nær, men ikke nær nok.

Likevel, han finner trøst i måten laget hans sto fram med en mann mindre, og bedyrer fortsatt at rødtrøyene er på riktig vei.

- Vi trenger flere poeng, men når jeg ser fansen klappe etter kampen så ser de også at laget er villige til å gi alt for drakta.

- En derbyseier er stor Van Gaals motstykke i Manchester City, Manuel Pellegrini, var sitt sedvanlige rolige selv da han etter kampen møtte pressen og la ikke skjul på at tre poeng var det det handlet om.

- Vi vant. Vi spilte bra helt til vi scoret. Virker litt som om vi trodde kampen var over, men det var den ikke. Vi vil alltid vinne. Vi trenger poeng for å være med og kjempe om tittelen, sier chileneren.

City-kaptein Vincent Kompany synes derimot at derbyseieren var hakket gjevere enn sjefen.

- En derbyseier er stor. Akkurat nå betyr ikke noe annet noe.