Van Gaal skjelte ut Bayern-spillerne

- Det var veldig høylytt.

IKKE FORNØYD: 3-3 mot Borussia Mönchengladbach førte til at Bayern-trener Louis van Gaal holdt spillerne igjen i garderoben og ga dem en skjennepreken. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
IKKE FORNØYD: 3-3 mot Borussia Mönchengladbach førte til at Bayern-trener Louis van Gaal holdt spillerne igjen i garderoben og ga dem en skjennepreken. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZVis mer

Bundesliga-leder Borussia Dortmund spiller ikke før søndag, men kunne glede seg over Mainz' og Bayern Münchens nedturer allerede lørdag. 3-3 mot Borussia Mönchengladbach førte til at Bayern-trener Louis van Gaal holdt spillerne igjen i garderoben og ga dem en skjennepreken. — Det var veldig høylytt, innrømmet treneren etter seansen. — Jeg var svært skuffet og litt sint på spillerne. I pausen ga jeg dem et kompliment og sa at jeg ikke hadde sett Bayern spille så godt tidligere i sesongen, sa nederlenderen. Van Gaal hevder han advarte mot at Mönchengladbach ville komme tilbake i annen omgang.
Mainz-smell Mainz ville passert Dortmund med seier over Freiburg, men det tidligere formlaget gikk på en smell i bortekampen og tapte 0-1. Dermed er luken opp til Dortmund fortsatt på ett poeng før serielederen møter Hannover søndag. Bayern prøver desperat å kutte luken til topplagene. Men storklubben har fortsatt ni poeng opp til Dortmund (som altså har en kamp til gode). Borte mot Borussia Mönchengladbach ble det tre mål, men bare ett poeng. Vertene tok en tidlig ledelse ved Patrick Herrmann, men Mario Gómez og Bastian Schweinsteiger vendte for Bayern. Schweinsteiger bommet også på et straffespark. Etter pausen tok Mönchengladbach kontroll og Marco Reus utlignet før Igor de Camargo ga vertene ledelsen. Bayern-kaptein Philipp Lahm tok ansvar og utlignet til 3-3.
For mange tabber — Vi gjorde for mange tabber og vi skulle ha spilt flere langballer. Vi tror fortsatt på tittelen og vi kunne ha vunnet i dag, sa Lahm. For Mainz var det ikke bare tabelledelse som glapp. Med seier over Freiburg ville Mainz ha tangert Dortmunds rekord på fem strake borteseirer i serieåpningen. Papiss Demba Cisses niende mål for sesongen satte en effektiv stopper for den rekordjakten.

(NTB)