Van Gaal slakter fotballens utvikling: - Neymar-kjøpet var hevn fra en forsmådd sjeik

Tidligere Barcelona-trener Louis van Gaal mener Neymars overgang til Paris Saint-Germain viser at toppfotballen er blitt «pill råtten».

REKORDDYR: Neymar ble hentet til Paris Saint-Germain for over 2 milliarder kroner. Foto: Kamil Zihnioglu, AP / NTB scanpix
REKORDDYR: Neymar ble hentet til Paris Saint-Germain for over 2 milliarder kroner. Foto: Kamil Zihnioglu, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nederlenderen er ikke imponert over pengesterke PSGs kjøp av Neymar for 222 millioner euro. Den franske hovedstadsklubben utløste i sommer brasilianerens utkjøpsklausul, og dermed var det ikke noe Barcelona kunne gjøre enn å selge og ta imot over 2 milliarder kroner.

Van Gaal hevder stjernekjøpet ble gjort som en ren hevnaksjon. Han viser til at Barcelona i fjor høst vraket Qatar Airways som en av sine hovedsponsorer. Den opprinnelige avtalen med flyselskapet ble framforhandlet av Qatar Sports Investments, som har eid PSG siden 2011.

- Det er blitt stadig tydeligere at hele systemet i fotballen er pill råttent. Ser du på Neymars overgang, handlet det bare om hevn fra en sjeik som hadde blitt droppet av Barcelona som sponsor. Det hadde ikke noe med penger å gjøre, men med en sjeik og hans følelser, sier van Gaal til den nederlandske avisen Algemeen Dagblad.

Slakter fotballen

I tillegg til Neymar sikret Paris Saint-Germain seg Kylian Mbappé fra ligarival Monaco på lån med en kjøpsopsjon på 180 millioner euro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer