FORSVARER SPILLEREN SIN: Louis van Gaal forsvarer lagkaptein Wayne Rooney etter kritikken som har kommet mot United-spissen de siste dagene. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media
FORSVARER SPILLEREN SIN: Louis van Gaal forsvarer lagkaptein Wayne Rooney etter kritikken som har kommet mot United-spissen de siste dagene. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport MediaVis mer

Van Gaal slår tilbake etter Rooney-kritikken: - Utrolig at dere tviler på deres egne meninger

Forsvarer lagkapteinen.

(Dagbladet): I sesongens to første kamper har Manchester United-kaptein Wayne Rooney gjort lite ut av seg.

Både lokalavisa og tabloidpresse er bekymret for 29-åringen, som de er redd har blitt utslitt. Og i år må han bære spissansvaret på sine skuldre, da United ikke har klart å hente noen ren spiss i sommerens overgangsvindu.

«Det var noe svært urovekkende over Wayne Rooneys opptreden fredag. (...) Rooney kan ha slike perioder, men de er stort sett korte. (...) De som kjenner Rooney godt, vet at han er nær bristepunktet. Han ser stadig mer utslitt ut. Van Gaal må være forsiktig herfra - å være alene på topp en hel sesong for United kan gjøre at karrieren til Rooney er over,» skriver Daily Mail.

Men nå slår manager Louis van Gaal tilbake og forsvarer sin kaptein.

- I et år har media skrevet at jeg må bruke ham som spiss. Da er det utrolig at dere etter to kamper begynner å tvile på deres egne meninger. Jeg skjønner ikke det, sier van Gaal, og legger til:

- Jeg har alltid tro på spillerne mine, men vi har ikke bare Wayne Rooney på spissplassen, presiserte nederlederen på en pressekonferanse i går.

Van Gaal legger til at både Adnan Januzaj, Javier Hernandez og James Wilson er alternativer på topp.

I dag er naturligvis Rooney en del av troppen når Manchester United møter Club Brugge til Champions League-kvalifisering på Old Trafford.

- Det er mye press foran en slik kamp. Brugge forsvarer seg bra, men de er også gode til å angripe. Alle spillerne, fansen, styret og klubben vil delta i Champions League. Vi må vise kvaliteten vår mot et godt lag, så du kan ikke si at vi ikke har noe press, sier van Gaal.