KOM SELV MED BUDSKAPET: Louis van Gaal skal ha fått beskjed av José Mourinho om at han var ferdig i Manchester United. Foto: NTB Scanpix
KOM SELV MED BUDSKAPET: Louis van Gaal skal ha fått beskjed av José Mourinho om at han var ferdig i Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Van Gaal trodde han var trygg, så ringte Mourinho

Daily Mirror hevder van Gaal fikk beskjed av sin gamle venn om sparkingen.

(Dagbladet): Ikke nok med at Louis van Gaal fikk sparken like etter en etterlengtet triumf i FA-cupen, han skal også ha fått beskjeden via mannen som nå står klar til å erstatte ham.

Det er engelske Daily Mirror og David McDonnell som skriver at José Mourinho ringte til van Gaal for noen uker siden, for å fortelle sin gamle venn at Manchester United hadde tatt kontakt med ham angående managerjobben. Mourinho vill ikke at det skulle være noe ondt blod mellom partene.

Fram til den telefonsamtalen hadde van Gaal insistert på at han kom til å fullføre kontraktstiden på tre år. Etter at Mourinho hadde lagt på røret skjønte nederlenderen hvor det bar, skriver avisa.

Bekreftelsen fikk han i et møte med Manchester Uniteds styreleder Ed Woodward rundt halv ti i går formiddag. Engelske medier var tidlig ute med nyheten om at van Gaal var ferdig, men hovedpersonen selv skal ha bedt klubben om å ikke offentliggjøre det før seinere på kvelden.

Skuffet Først halv ti i går kveld, tolv timer etter beskjeden fra Woodward, publiserte Manchester United en pressemelding i sosiale kanaler. Da skal van Gaal allerede ha vært på flyet til Portugal. Det skriver blant andre The Telegraph.

Louis van Gaal la ikke skjul på skuffelsen da han takket fansen og klubben for tiden på Old Trafford.

- Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre treårsplanen. Jeg mener fundamentet er på plass for klubben til å utvikle seg og oppnå enda større suksess. Jeg håper seieren i FA-cupen vil gi klubben en plattform å bygge videre på neste sesong, slik at den kan  gjenopprette suksessen som de engasjerte supporterne krever, sa van Gaal.

Mourinho i kulissene Det er ventet at José Mourinho vil ta over jobben i løpet av dagen. Sky Sports hevder at Mourinhos agent Jorge Mendes vil fly til Manchester i dag for å gå gjennom sluttforhandlingene med klubben.

VIL IKKE SI NOE: José Mourinho ble oppsøkt utenfor hjemmet sitt i går kveld. Foto: Ben Cawthra/NTB Scanpix
VIL IKKE SI NOE: José Mourinho ble oppsøkt utenfor hjemmet sitt i går kveld. Foto: Ben Cawthra/NTB Scanpix Vis mer

Ivrige fotografer benyttet sjansen til å ta bilde av portugiseren utenfor hjemmet hans i går kveld. Han gikk en tur med sin tidligere assistentrener Rui Faria, noe som skyter fart i spekulasjonene om at han også blir assistent under Mourinho i United.

Mourinho ønsket ikke å kommentere noe om managersituasjonen da journalister tok kontakt med ham i går, skriver Daily Mirror. I stedet fikk de frammøtte dette korte utsagnet:

- Får jeg ikke lov å forlate hjemmet mitt?

Et av de store spørsmålene er hva som vil skje med assistentrener Ryan Giggs. Svaret får vi kanskje allerede i kveld.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.