Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaal tviholder på jobben: - Hvor mange spørsmål skal du stille?

Og eksperten mener United har kjøpt seg tid.

 IKKE FERDIG:  Den omstridte nederlenderen Louis van Gaal hevder det ikke er aktuelt å trekke seg fra mangervervet. Foto: NTB Scanpix.
IKKE FERDIG: Den omstridte nederlenderen Louis van Gaal hevder det ikke er aktuelt å trekke seg fra mangervervet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): • Manchester United - Chelsea 0-0

Tross store sjanser, ble det en målløs seanse da Chelsea trappet opp på Old Trafford mandag. Begge lagene står under enormt press, og kveldens skjebnesvangre kamp var spådd til å avgjøre United-manager Louis van Gaals framtid i klubben. 

- Vi var det dominerende laget, vi skapte sjansene, vi skjøt mest mot mål, og vi framprovoserte det som skulle ha vært straffer, forteller manageren i intervju vist på TV 2 etter kampen. 

På spørsmål om det er aktuelt at han selv trekker seg fra sitt verv, svarer han entydig at det ikke er et alternativ. 

- Når spillerne leverer en slik prestasjon, da er det ikke noe grunn til at jeg skal gi meg.

- Det skjer så mye i fotballverdenen, det er ikke første gangen jeg har sagt at mitt første år som manager er tøft. Deretter vant jeg cupen det første året som trener, så sluttet kjeftingen, sier van Gaal og sikter trolig til snuoperasjonen han oppnådde med Ajax.

Avbrøt reporteren Han framhever at kveldens prestasjoner er langt bedre enn de foregående opptredenene, men at litt uhell, kombinert med gode målvaktsredninger var årsaken til at rødtrøyene aldri fikk nettkjenningen. 

- Det var en veldig god prestasjon, men man må score og det gjorde vi ikke. 

Da reporteren fra BT Sport ymtet frampå om at han allerede er avskrevet fra sitt verv, fikk han ikke snakke ferdig før van Gaal avbrøt: 

- Hvor mange spørsmål skal du stille? sier nederlenderen, og avslutter med et smil.
Rart å få sparken i morgen TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener United trakk det lengste strået etter kveldens oppvisning, og at Rooney var en av dem som tok steget og viste tendenser til storhet.

- United var hakket vassere, men det handler om å få ballen i mål. Det er litt vanskelig å være veldig kritisk etter en sånn forestilling, sier Alsaker til Dagbladet. 

Han mener det framstår rart at en eventuell manageravskjedigelse kommer etter at laget har løftet seg noen hakk. 

- Nå har han overlevd til i dag, det blir rart om han får sparken i morgen. 

Viktig timing Likevel tror han van Gaals framtid er vanskelig å spå, men at morgendagens avisoverskrifter vil handle om den omstridte manageren. 

- Det kommer til å handle om van Gaal. Engelsk presse skifter mening for og gale, og det kommer til å spekuleres videre, forteller han til Dagbladet.

- Timing er veldig viktig. Nå har United kjøpt seg litt tid, de slipper å sparke ham på et tidspunkt som kanskje er dårlig, og de slipper å gjøre noe i panikk, sier Alsaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media