TOK INGEN SJANSER: Louis van Gaal tok ingen sjanser i hjemmemøtet med lille Cambridge. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
TOK INGEN SJANSER: Louis van Gaal tok ingen sjanser i hjemmemøtet med lille Cambridge. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Van Gaal viste ingen nåde da United banket lilleputtlag

Sparte ikke på noe.

• Manchester United - Cambridge United 3-0

(Dagbladet): Cambridge overrasket og sjarmerte det engelske fotballpublikummet da de sikret omkamp etter 0-0 mot selveste Manchester United i FA-cupen for to uker siden.

Kveldens returkamp på mektige Old Trafford ville uansett utfall bli en opplevelse for livet for Cambridge-spillerne. Den kontrastfulle kampen ble imidlertid utsatt i 20 minutter på grunn av trafikktrøbbel.

United-trøbbelet fortsatte i åpningsminuttet da superstjernen Angel di Maria kjørte seg fast i en blindgate og sendte en hårreisende pasning til Daley Blind. Cambridge-spiss Tom Elliott fikk en motorvei å løpe på, parkerte United-forsvaret, men satte avslutningen i stolpen alene med keeper David de Gea.

United-fansen slapp så vidt med skrekken mot laget som spiller på nivå fire i det engelske seriesystemet.

Van Gaal tok ingen sjanser Et tap mot Cambridge ville vært en enorm fadese for Louis van Gaal, som var fast bestemt på at denne kampen skulle de vinne.

Nederlenderen stablet det han hadde av stjerner på banen og lot lille Cambridge få prøve seg på verdensklassespillere som Robin Van Persie, Wayne Rooney, Angel di Maria og Juan Mata.

I det 25. minutt raget storvokste Marouane Fellaini høyest på bakerste stolpe og headet ballen inn i feltet. Der hadde Mata plassert seg riktig, og spanjolen kunne enkelt flikke vertene i en oppskriftsmessig 1-0-ledelse.

Like etter fant van Persie forsvarsspiller Marcos Rojo med et innlegg. Argentineren nølte ikke et sekund og stanget de røde djevlene opp i 2-0.

Det var etter hvert aldri noen tvil om hvem som ville vinne. Fem minutter ut i 2. omgang hadde van Persie en enorm mulighet til å øke ledelsen ytterligere, men nederlenderen fant bare nesten veien til nettmaskene.

Wilson klarte det van Persie ikke klarte Samme mann skaffet seg en ny megasjanse i det 63. minutt, men dette var ikke dagen for den nederlandske stjernespissen. I stedet kom unggutten James Wilson inn for van Persie.

Spisstalentet brukte ikke lang tid på å markere seg. Etter sju minutter på banen vartet Wilson opp med en lur avslutning i hjørnet og punkterte kampen fullstendig med sin 3-0-scoring.

Dermed lever United-fansens titteldrøm videre.

OVERLEGNE: Manchester United-stjernene hadde ingen problemer med å slå Cambridge på Old Trafford. Her gratuleres Juan Mata for sin 1-0-scoring. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
OVERLEGNE: Manchester United-stjernene hadde ingen problemer med å slå Cambridge på Old Trafford. Her gratuleres Juan Mata for sin 1-0-scoring. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer