UMIDDELBAR EFFEKT: Van Gaal satset på Januzaj istedenfor Young fra start i dag. Det betalte seg. Foto: EPA/HANNAH MCKAY
UMIDDELBAR EFFEKT: Van Gaal satset på Januzaj istedenfor Young fra start i dag. Det betalte seg. Foto: EPA/HANNAH MCKAYVis mer

Van Gaal vraket fjorårets kanskje beste spiller. Da takket Januzaj for tilliten

Matchvinner mot Villa.

• Aston Villa - Manchester United 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Aston Villa hadde ikke slått Manchester United siden 2009 da de tok imot de røde djevlene på Villa Park i kveld. Det er en skrekkrekke som ikke blir brutt med det første.

Manchester United trengte bare èn scoring for å senke Aston Villa fredag kveld.

- Jeg synes vi spilte bedre enn forrige uke. Og det var en bortekamp, så jeg er fornøyd, sier Louis van Gaal.

- Det var deilig å score målet, spesielt siden det ble kampavgjørende. Jeg har ikke spilt på lenge, og behøver virkelig flere kamper i beina, sa matchvinner Januzaj.

Januzaj-suksess Foran kampen hadde manager Louis van Gaal satt en av fjorårets beste spillere i United-laget, Ashley Young, på benken. Unge Adnan Januzaj fikk tillit fra start i tierrollen.

Og den belgiske 20-åringen viste seg tilliten verdig. Etter drøye 25 minutter sendte han gjestene i ledelsen etter det som til da hadde vært en relativt sjansefattig kamp.

Juan Mata spilte unggutten gjennom, og Januzaj vente opp og satte ballen i lengste hjørne fra fem meter.

- Vi scoret et vakkert mål, med en fantastisk pasning fra Juan Mata og god avslutning fra Januzaj, sier van Gaal.

Villa satte press på United mot slutten av første omgang, men klarte ikke å sette lagene likt.

Villa-press Villa fortsatte for øvrig med det innledningsvis i andre omgang. United-forsvaret hadde mer enn nok å henge fingrene i. Men det siste lille manglet for Aston Villa.

Louis van Gaal tok da grep, og byttet ut Michael Carrick og målscorer Januzaj til fordel for Bastian Schweinsteiger og Ander Herrera. Også det ga resultater og vi fikk se et mye mer offensivt United.

- Vi ble friskere etter byttene, vedgår van Gaal.

Memphis Depay var involvert i det meste offensivt. Men den unge nederlenderen klarte ikke å holde hodet kaldt i de avgjørende øyeblikkene. Tjue minutter før full tid ble han spilt gjennom av Juan Mata, som for øvrig hadde flere nydelige pasninger i kampen, men skjøt utenfor mål. Det var den største sjansen til United i andre omgang.

- Memphis burde scoret. Men vi hadde flere muligheter. Etter byttene spilte vi mer kontrollert, sier manageren.