Van Gaals beskjed til United-spillerne: - Vi må synge fra samme salmebok

Prøvde å dempe forventingene.

GLAD: Louis van Gaal uttalte at samtlige i Nederland-troppen alltid vil ha en spesiell plass i hjertet hans. Foto: Scanpix
GLAD: Louis van Gaal uttalte at samtlige i Nederland-troppen alltid vil ha en spesiell plass i hjertet hans. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nederland tapte ikke en kamp i fotball-VM, men Louis van Gaal prøvde lørdag å dempe eventuelle forventninger om at Manchester United vil framstå like uslåelig under ham.

 - Jeg var ikke ubeseiret med Ajax, Barcelona eller Bayern München. Å tape er en del av idretten, sa han etter Nederlands 3-0-seier over Brasil i bronsekampen.

Det ble fem seirer og to uavgjorte for nederlenderne, som vant en straffesparkkonkurranse (mot Costa Rica) og tapte den neste (mot Argentina).

- Jeg håper bare at jeg kan gjøre mitt beste for Manchester United. Vi får vente og se om det er nok for tilhengerne, men det håper jeg at det er, sa han.

Nederland profitterte i VM både på van Gaals taktiske valg og på den fremragende lagånden han bygget. På overtid i bronsekampen byttet han inn tredjekeeper Michel Vorm, og dermed fikk alle 23 i troppen spilletid i VM.

- Det vil alltid være en plass i mitt hjerte for disse 23 spillerne, sa van Gaal, som i landslaget etterfølges av Guus Hiddink.

- Spillerne var fantastiske. Jeg håper spillergruppen i Manchester vil bli som denne, for vi må synge fra samme salmebok. Jeg håper jeg kan få dem til å gjøre det.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer