Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Gaals krav til Falcao: - Vis meg at du holder mål

Presset øker på spissen.

MÅ OVERBEVISE: Radamel Falcao har ikke vært den superspissen United-fansen håpet på. Nå må han bruke sesongavslutningen på å vise Louis van Gaal at han fortsatt har det som skal til. Foto: Dylan Martinez / Reuters /NTB Scanpix
MÅ OVERBEVISE: Radamel Falcao har ikke vært den superspissen United-fansen håpet på. Nå må han bruke sesongavslutningen på å vise Louis van Gaal at han fortsatt har det som skal til. Foto: Dylan Martinez / Reuters /NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Radamel Falcao var kjent for å score fra alle mulige posisjoner, mot alle mulige motstandere, med alle mulige kroppsdeler.
Så kom skaden. Og deretter Manchester United.

Sjokkovergangen til England er langt unna det som kan kalles en suksesshistorie. Colombianeren står med totalt tre scoringer for United. Før jul måtte han finne seg i å være spissreserve bak James Wilson i flere kamper.

Så fikk han endelig starte, uten at altfor mange ble imponert. (Anti)Klimakset ble nådd mot Southampton sist, da en skadefri Radamel Falcao ikke var blant de 18 navnene Louis van Gaal ramset opp for bane og benk.

Van Gaals forklaring Etter den kampen, som endte i et pinlig hjemmetap, sa nederlenderen dette:

- Du må sammenligne spillerne før kampen. Etter kampen kan man si at en spiller ville hjulpet deg til seier, men det vet du aldri. Jeg bestemte meg for at han (Falcao) var utenfor 18-mannstroppen fordi jeg visste at jeg måtte bytte ut defensive spillere. Du må se behovene du har og hvilke valg du kan gjøre underveis i kampen. Marouane Fellaini kom inn, og på grunn av det byttet skapte vi tre målsjanser.

Ultimatum På fredagens obligatoriske pressekonferanse, avholdt dagen før møtet med Queens Park Rangers i London, sto Falcao-grilling høyt på ønskelista til de frammøtte reporterne.

- Han må vise at han holder mål, sa United-manageren, ifølge Daily Mail.

- Om en spiller koster 95 eller 5000 pund spiller ingen rolle for meg. Du må vise at du holder mål.

Han vil ikke gi noe klart svar på om Falcao er en del av klubbens framtidsplaner:

- Vi har signert en avtale og alt er spikret. Det er ikke sesongslutt ennå, så han har en sjanse.

Avskriver gullet Samtidig ble også van Gaal spurt om hva han nå tenker om medaljeambisjonene. Etter en lang seiersrekke mot slutten av fjoråret sank oddsen for United-gull noe, selv om den aldri var like lav som Manchester Citys og Chelseas.

Men etter poengtap mot Aston Villa, Tottenham og Southampton de siste ukene er luka opp til serielederne Chelsea nå 12 poeng.

- Champions League er målet vårt. Selvsagt vil vi helst bli seriemestere, men da må du vinne kamper som den mot Southampton, og mot Aston Villa borte. Hvis du ikke gjør det, kan du ikke bli mester. Målet vårt er topp fire, for vi ønsker å spille i Champions League, sier van Gaal - manager for fjerdeplasserte United.