I EN TYNN TRÅD:  Louis Van Gaal er en mann få forventer å se i Manchester United-kjeledress neste år. Foto: Scanpix
I EN TYNN TRÅD: Louis Van Gaal er en mann få forventer å se i Manchester United-kjeledress neste år. Foto: ScanpixVis mer

Van Gaals lille håp om å unngå sparken: - Styrker aksjene betraktelig om han vinner i dag

Arne Scheie mener Manchester United-treneren kan lappe på en trist sesong ved å slå Crystal Palace i FA-cupfinalen.

(Dagbladet): FA-cupen handlet ikke om store navn da F.C. Wanderers tok i mot Royal Engineers A.F.C. i 1872.

Det gjør den definitivt nå, og særlig om Louis Van Gaal - en mann mange mener er ferdig i Manchester United.

Den britiske avisen Mirror regner med at dagens FA-cupfinale vil bli den siste som trener for klubben.

- De kommer til å sparke ham uavhengig av denne kampen, skriver avisa om nederlenderens framtid.

Det er trolig noe som vil glede flere Manchester United-supportere etter to sesonger under Van Gaal der laget ikke har nådd topp fire.

- Presset blir enormt ved tap Den tidligere NRK-profilen Arne Scheie mener imidlertid at om Van Gaal skal få beholde jobben, så er han nærmest nødt til å levere i dag.

- Om de vinner, så styrker det Van Gaals aksjer veldig før sommeren. Det har vært en skuffende sesong, og det er vanskelig å vite hva som er bestemt innad i klubben, men et trofé nå vil bety veldig mye, sier Scheie til Dagbladet.

- Hvis han ikke vinner, vil presset rundt ham bli enormt, legger Scheie til og understreker at FA-cupen har en veldig sentral posisjon blant supportere i England.

Journalisten har fulgt klubben siden 50-tallet, og har mange gode og dårlige minner i forbindelse med klubbens deltagelse i FA-cupen.

Ett av de verste var tilbake i 2005, da Arsenal kom seirende ut etter 120 målløse minutter.

- Jeg husker at Scholes bommet på straffe etter det som var et tett oppgjør mellom Wengers lag og en United-utgave med spillere som Ronaldo og Van Nistelrooy. Manchester United vant året før der igjen, men jeg tror at det nå er på høy tid med et nytt trofé, sier Scheie om behovet klubben har for å vinne.

- Tror han er ferdig Også Dag Langerød, redaktør for United.no, mener at dagen i dag er viktig for klubben.

Han tror imidlertid at Van Gaal er ferdig uavhengig av om Van Gaals mannskap slår Crystal Palace.

- Min personlige forventning er at han er ferdig, uansett hva som skjer i dag. Jeg liker ikke tanken om at framtiden til Manchester United skal avgjøres på grunnlag av en enkelt kamp, sier Langerød som har stor tro på at José Mourinho blir lagets neste manager.

Mourinho i kulissene Ifølge AS, kommer Langerød til å få sine forventninger innfridd om kort tid.

Den spanske avisa skriver at det allerede har foregått samtaler mellom Manchester United og Mourinho, og at Manchester-klubben planlegger å presentere den tidligere Chelsea-manageren som ny trener.

Den garvede sportsjournalisten Arne Scheie advarer imidlertid mot å tro at alt løser seg ved et managerbytte.

- Det trodde mange da Van Gaal, med sin solide CV, tok over etter Moyes. Det skjedde ikke. Dette er understreket av Leicesters ligagull, på tross av ressursene til klubber som Manchester United, sier Scheie.