TAPTE: Tejay Van Garderen tapte minutter i sammendraget etter at blant annet Thibaut Pinot (FDJ) hadde en kjempedag på sykkelen, og trygget pallplassen i touren. Amerikaneren ligger nå over fire minutter bak pallen i rittet. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
TAPTE: Tejay Van Garderen tapte minutter i sammendraget etter at blant annet Thibaut Pinot (FDJ) hadde en kjempedag på sykkelen, og trygget pallplassen i touren. Amerikaneren ligger nå over fire minutter bak pallen i rittet. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Van Garderen knust etter marerittdag

Tapte minutter i sammendraget.

(procycling.no): Tirsdag var Tour de France igang med Pyreneene. Det ga umiddelbare utslag i sammendraget, og blant favorittenes fall var Tejay van Gaarderen (BMC Racing Team).

Amerikaneren satt med helt til etappens tøffeste stigning til Port de Balés. Der ble beina for tunge, og etter at Movistar satte opp et voldsomt tempo, maktet ikke 25-åringen å henge med.

- Det er definitivt skuffende. Jeg hadde store håp for sammendraget, men nå ser det ut til å bli vanskelig, sa en svært skuffet amerikaner til et samlet pressekorps utenfor BMCs lagbuss etter tirsdagens etappe.

Tapte minutter BMC-rytteren kom inn over fire minutter etter Nibali, som leder kampen om den gule trøya. Likevel er det pallplassen 25-åringen frykter for.

Før etappen lå Van Garderen ett minutt bak tredjeplassen. Tirsdag hadde den unge franskmannen Thibaut Pinot (FDJ) en kjempeetappe, og knep tredjeplassen i sammendraget fra landsmann Romain Bardet (AG2R). Samtidig passerte Jean-Christophe Peraud (AG2R) Van Garderen i sammendraget, og amerikaneren er nå over fire minutter bak Pinot på tredjeplass.

- Jeg håper virkelig å hoppe tilbake i morgen og ha de samme beina som i Alpene. Løpet er ikke over, og vi har fortsatt tre harde dager i vente, sier Van Garderen.

Les også: Ventet fem minutter på kapteinen, lånte tilskuers radio

Sportsdirektør i BMC, Jim Ochowicz, var rådvill da han skulle forklare Van Garderens skivebom. Likevel er han optimistisk for de neste dagene.

- Det var åpenbart et problem i dag, men vi skal fikse det og komme tilbake i morgen. Han er fortsatt sjettemann i sammendraget, kanskje vil noen andre ha en dårlig dag i morgen og Tejay en god, sier Ochowicz til cyclingnews.com.

Krisedag for franskmann En annen som fikk det svært tungt etter den siste hviledagen, var Romain Bardet. Bæreren av den hvite ungdomstrøya ble parkert opp siste stigning, og mistet trøya til rival Thibaut Pinot.

- Jeg har ikke hatt én dårlig dag i touren før denne etappen. Det er skuffende når du forsøker å angripe selv, for så å bli kjørt av på den måten, forteller en skuffet Bardet til cyclingnews.com etter etappen.

Franskmannen kjørte inn 1:50 bak sin konkurrent i ungdomskonkurransen, og ligger nå 1:34 bak FDJ-rytteren i sammendraget.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

MISTET TRØYA: Romain Bardet (AG2R) slet fælt på tirsdagens etappe, og mistet dermed ungdomstrøya til hovedrival, Thibaut Pinot. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
MISTET TRØYA: Romain Bardet (AG2R) slet fælt på tirsdagens etappe, og mistet dermed ungdomstrøya til hovedrival, Thibaut Pinot. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY Vis mer