FIKK SKYLD: Warren Barguil ga skylden til Tejay Van Garderen for velten på den 16. etappen, nå sender amerikaneren skylden tilbake igjen. Foto: KIM LUDBROOK / EPA
FIKK SKYLD: Warren Barguil ga skylden til Tejay Van Garderen for velten på den 16. etappen, nå sender amerikaneren skylden tilbake igjen. Foto: KIM LUDBROOK / EPAVis mer

Van Garderen skjeller ut franskmann

- Han kjørte ned Thomas og holdt på å velte selv også.

TRONDHEIM (procycling.no): I den fryktede utforkjøringen ned fra Col de Manse ble det nok en gang dramatikk på mandagens 16. etappe.

Denne gangen var det Geraint Thomas (Team Sky) som fikk smake på asfalten, eller rettere sagt lyktestolpen. En real kroppstakling av Warren Barguil (Giant-Alpecin) sendte Thomas rett inn i en lyktestolpe og videre ned i grøfta. Helt utrolig at det ikke gikk verre med waliseren. 

Etter etappen var det en forfjamset franskmann som lette etter Thomas. 

- Jeg beklager, jeg mente ikke å skubbe Thomas av veien. Jeg tenkte å bremse, men Tejay Van Garderen (BMC) var borti meg før svingen. Hånden min gled og jeg mistet taket på bakbremsen. Det sekundet jeg mistet der gjorde at jeg kjørte inn i Thomas, sa Barguil etter etappen.

Barguil har skylden

Den uttalelsen får Van Garderen til å rase.

- Enkelte ryttere tok store sjanser. Jeg prøvde bare å holde min posisjon. Barguil var villig til å ta store sjanser. Han kjørte ned Thomas og holdt på å velte selv også.

- Jeg er bare glad jeg kom ned uten uhell, legger Van Garderen til.

Også Geraint Thomas deler Van Garderens oppfatning om at det var Barguil som hadde skyld i velten, men var ikke opptatt av å hudflette den unge franskmannen.

- La oss bare håpe at han lærte en lekse, sier waliseren.

Som følge av velten tapte Thomas 38 sekunder til favorittgruppa med lagkamerat Chris Froome og 1'06'' til Vincenzo Nibali (Astana). Han beholdt sin sjetteplass i sammendraget, men har nå to minutter opp til en pallplass.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!