Van Marwijk ferdig som nederlandsk landslagssjef

Trakk seg etter svake EM-resultater.

SKUFFENDE EM: Og dermed er Bert van Marqwijk ferdig i jobben, melder nederlandske medier. Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix Ordonez
SKUFFENDE EM: Og dermed er Bert van Marqwijk ferdig i jobben, melder nederlandske medier. Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix OrdonezVis mer

Bert van Marwijks tid som nederlandsk landslagssjef er ferdig etter den skuffende innsatsen i fotball-EM.

Nederlands fotballforbund (KNVB) varslet om treneravgangen i på sitt nettsted onsdag kveld. Ifølge pressemeldingen var de Van Marwijk som selv tok initiativ til at partene skilte lag.

Van Marwijk klarte ikke å ta oransjetrøyene videre fra EM-gruppen med Danmark, Portugal og Tyskland. Laget tapte alle kampene i mesterskapet.

Etter returen til Nederland har treneren og forbundet vært gjennom to evalueringsintervjuer om EM-innsatsen. Samtalene fant sted i en åpen, ærlig og konstruktiv atmosfære, ifølge KNVB.

Onsdag leverte Van Marwijk sin avskjedssøknad.

- Jeg har vært i alvorlig tvil, men bestemte meg for å ta dette skrittet, sa han.

60-åringen ledet Nederland til VM-finale for to år siden. Den endte med 0-1-tap for Spania etter ekstraomganger.

- KNVB er takknemlige for Van Marwijks innsats. Han har leverte gode prestasjoner med VM-finale og 1.-plass på FIFA-rankingen.
Selvfølgelig er det trist å skille lag før tiden, men vi må være realistiske, sa Nederlands fotballdirektør Bert van Oostveen.
Van Marwijk hadde opprinnelig kontrakt til EM i 2016. Nederland vil snart begynne å lete etter en erstatter for treneren.

(NTB)