Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Marwijk overtar etter van Basten

VM-kvalik mot Norge i oktober.

(Dagbladet.no): Marco van Basten har gjort det klart at han gir seg som nederlandsk landslagstrener etter sommerens EM. Nå er erstatteren klar.

Feyenoord-trener Bert van Marwijk overtar jobben, og kommer dermed til Ullevaal stadion og VM-kvalifisering mot Åge Hareides utvalgte 15. oktober.

Van Marwijk har skrevet to års kontrakt med det nederlandske fotballforbundet, og er dermed ansatt til og med VM-sluttspillet i Sør-Afrika 2010.

- Dette er det største du kan oppnå som trener. Når sjansen kommer, må du ta den, sier van Marwijk ifølge BBC.

Han gleder seg over at både styret og spillerne i Feyenoord har forståelse for at han ønsker å ta den fremste trenerjobben i landet.

Van Marwijk vant Uefa-cupen med Feyenoord i 2002. Fra 2004 til 2006 var han i tyske Borussia Dortmund i to og en halv sesong uten særlig suksess, og ble enig med klubben om å skille lag før jul 2006.

Sist sommer ble han igjen Feyenoord-sjef. Klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i den nederlandske Æresdivisjonen.

NEDERLANDS NYE SJEF: Bert van Marwijk overtar fra høsten ledelsen av  Nederland, som er favoritter i Norges gruppe i VM-kvalifiseringen. Foto: Reuters/Scanpix
NEDERLANDS NYE SJEF: Bert van Marwijk overtar fra høsten ledelsen av Nederland, som er favoritter i Norges gruppe i VM-kvalifiseringen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
image: Van Marwijk overtar etter van Basten
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media