Van Nistelrooy med klubbrekord

Ruud van Nistelrooy tangerte Denis Laws klubbrekord med sitt 28. europacupmål for Manchester United.

Nederlenderen nikket i mål etter strålende forarbeid av Ryan Giggs på overtid i første omgang. I 2. omgang byttet de to roller da van Nistelrooy spilte fram Giggs til 2-0-målet, som ble sluttresultatet mot Stuttgart.

Begge lag var allerede klare for cupspillet, men Alex Ferguson ba sine spillere om å sørge for gruppeseier som betyr at United blir seedet i fredagens trekning. Dermed slipper laget å bekymre seg for et nytt møte med Real Madrid så tidlig i turneringen.

Law brukte 33 kamper på å score sine 28 europacupmål for Manchester United på 1960-tallet. Van Nistelrooy tangerte skottens utbytte i sin 30. europacupkamp for klubben.

Stuttgarts forsvar, som har sluppet inn bare tre mål på 15 seriekamper i høst, lot lenge til å ha kontroll på van Nistelrooy og de andre United-stjernene. Men på overtid i første omgang slo Giggs hull på balansen da han driblet to-tre spillere og la inn fra venstre. Van Nistelrooy gikk i været og nikket forbi Timo Hildebrand.

United-keeper Roy Carroll ble ikke satt på alvorlig prøve før i begynnelsen av 2. omgang, da gjestene yppet seg litt. Men i det 59. minutt punkterte Giggs kampen da han bredsidet i mål etter at van Nistelrooy dro på seg tre motspillere og lurte ballen inn til waliseren.

(NTB-AFP)