Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Nistelrooy og van Bommel nekter å spille for van Basten

Sa nei til uttak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ruud van Nistelrooy luftet i forrige uke frustasjon over over at han er vraket av Nederland-sjef Marco van Basten.

I helga fikk han sjansen. Og sa nei.

Van Basten ringte van Nistelrooy da Ajax-toppscorer Klas Huntelaar meldte forfall, men klarte ikke å overbevise Real Madrid-spissen.

- Etter telefonisk kontakt er det blitt klart at verken trenerstaben eller van Nistelrooy har tro på at spissen kan erstatte Huntelaar i troppen, skriver forbundet i en pressemelding.

I tillegg fikk van Basten en lite hyggelig overraskelse da Bayern Münchens midtbanestjerne Mark van Bommel trakk seg fra troppen.

Van Bommel var i det opprinnelige uttaket, men skal ha mislikt at landslagssjefen tidligere har uttalt at han ikke er en spiller han han satser på.

- Van Bommel ønsker ikke å spille for Nederland mer under dagens trenerteam, heter det i pressemeldingen.

Det er uklart om Nederland ønsker å straffe van Bommel og van Nistelrooy på klubblaget, slik Frankrike-sjef Claude Domenech truet med da Claude Makelele ville gi seg på landslaget.

IKKE VENNER: Marco van Basten ville ha inn van Nistelrooy da en spiss meldte forfall. Det var ikke aktuelt for Real Madrid-spissen. Foto: Scanpix/Ap
IKKE VENNER: Marco van Basten ville ha inn van Nistelrooy da en spiss meldte forfall. Det var ikke aktuelt for Real Madrid-spissen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Den saken endte med at Makelele er tilbake for Les Bleus, og skal fortsette fram til EM-plassen er sikret.

KLAGDE FØRST, SA NEI SEINERE: Ruud van Nistelrooy sa nei da uttaket kom.