Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Nistelrooy scoret hattrick

Ruud van Nistelrooy scoret tre mål da Manchester United vant 4-1 mot Charlton. Newcastle sikret tredjeplass og Champions League-spill.

Dagbladet.no fulgte Premier League direkte!

Med sesongens tredje hat trick og sitt 41., 42. og 43. mål for sesongen var han mannen bak utklassingen av Charlton 4-1 i dag.

- Når jeg får ballen tenker jeg bare på å score, fortalte superspissen til NTB etter dagens kamp.

Det var hans 100. kamp for Manchester United.

Nå kan United være ligamester allerede søndag kveld. Dersom Arsenal ikke vinner hjemmekampen mot nedrykkstruede Leeds, tar Ole Gunnar Solskjær og lagkameratene tilbake trofeet de mistet for et år siden.

- Det er ingenting som heter en hånd på trofeet. Vi tenker ikke slik. Det er ikke over ennå, sa Nistelrooy.

David Beckham skjøt inn 1-0 via foten til Chris Powell. Men like etter kom Uniteds keeperproblem til overflaten igjen.

Roy Carroll bommet delvis på en klarering med høyrebeinet. Danske Claus Jensen styrte ballen inn i åpent mål fra 25 meter.

Tabben var som en gnist for van Nistelrooy. Hans utrettelige jakt på posisjoner og sjanser ga uttelling etter vel en halvtime.

Oppvisning

Ruud van Nistelrooy er Manchester Uniteds beste kjøp gjennom tidene. Nederlenderen har startet 93 av 100 kamper for klubben. Etter lørdagens nye oppvisning står han med 79 mål! Det er et snitt på 0,84.

2-1: Bråvender på 5-meteren med masse folk rundt seg og smeller ballen inn.

3-1: Solskjærs presise hodestuss ender i føttene på nederlenderen som legger på til to scoringer.

4-1: Van Nistelrooy skyter hardt og lavt for sitt tredje.

- Jeg får god hjelp av medspillerne mine, det gjorde jeg i dag også. Hele laget spilte veldig bra, sa Nistelrooy.

Solskjær ivrig

Ole Gunnar Solskjær startet på venstrekanten, men fikk etter hvert komme mer opp og inn i banen. Da viste han hvorfor han står med 114 United-scoringer på sine vel 300 kamper.

Solskjær avsluttet flere ganger og var nærmest med et stolpetreff i 1. omgangen. Han ble erstattet av Diego Forlan med 13 minutter igjen av kampen.

Det var Solskjærs 200. ligakamp for United.

Historisk

Paolo di Canio kom inn som innbytter og scoret seiersmålet for West Ham. Det kan gjøre den nedrykkstruede klubben historisk.

1-0-seieren over Chelsea sender London-laget til siste serierunde borte mot Birmingham med håp om å beholde plassen i eliteserien. Aldri før har et lag som bunnet tabellen til jul, kommet tilbake og reddet plassen i engelsk eliteserie.

Paolo di Canios scoring etter 71 minutters spill ble kampens eneste mot Chelsea lørdag. Med Liverpools tap 1-2 for Manchester City, holder det med uavgjort for Chelsea i siste kamp for å nå kvalifiseringen til Mesterligaen. Motstander er nettopp Liverpool, som kjemper om samme plass.

Managervikar Trevor Brooking ville ikke ta noen ære for byttet som førte til den viktige West Ham-seieren.

- Det var ingen genistrek. Les Ferdinand slet med skade, og vi bytte en spiller mot en annen, sa Brooking etter kampen.

Seieren sikret samtidig Newcastle tredjeplassen i serien. Laget vant selv 1-0 over Birmingham, mens Liverpool og Chelsea tapte.

(NTB)

Dagbladet.no Premier League direkte fra kl. 16.00!

Van Nistelrooy scoret tre mål i dag. Her feirer han det andre.
David Beckham jubler etter å ha scoret 1-0-målet i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media