van Nistelrooy scoret i VM-generalprøven

Men Australia holdt Nederland til uavgjort.

(Dagbladet.no): Nederland-Australia 1-1

Nederland har imponert i VM-oppkjøringa, sist med seier over Mexico i Eindhoven. I dag holdt Australia «Oranje»til uavgjort foran 50 000 tilskuere i Rotterdam.Nistelrooy-mål

Det begynte bra for vertene da Ruud Van Nistelroy på sedvanlig vis satte inn en retur, etter at Mark Schwarzer ikke klarte å holde et distanseskudd fra Andre Ooijer.

Evertonstjernen Tim Cahill sørget imidlertid for uavgjort da han scoret etter 55 minutter, bare tre minutter etter at han entret gressmatta. Mark Viduka smelte et straffespark i tverliggeren, og Cahill var først på returen i kaoset inne i feltet. 

En kneskade har holdt Cahill på sidelinja siden april, men midtbanspilleren viste i dag at han blir en nyttig mann for Guus Hiddink i VM.

Nederland-press

Nederland presset hardt for seiersmålet i andre omgang, etter at Luke Wilkshire fikk rødt kort etter en times spill. «Premier-League-rekka» med van Nistelrooy, Robben og Van Persie sørget for at Mark Schwarzer måtte ta fram sitt ypperste i Australia-målet.

FORTSETTER Å SCORE: Det har vært mye styr rundt Ruud van Nistelrooy i vår, men spissen fortsetter å levere mål. I dag sørget han for uavgjort i VM-premieren mot Australia. Foto:EPA
FORTSETTER Å SCORE: Det har vært mye styr rundt Ruud van Nistelrooy i vår, men spissen fortsetter å levere mål. I dag sørget han for uavgjort i VM-premieren mot Australia. Foto:EPA Vis mer

Men Nederland kom aldri nærmere enn et Van Persie-frispark i stolpen rett før slutt.


Ubeleilige skader

Nederland mønstret sitt tilnærmet beste lag i dagens kamp, og måtte se både Philip Cocu, Gio Van Bronckhorst og Wesley Sneijder forlate banen med skader. Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skadene er.

Harry Kewell satt på benken hele kampen for Australia, men er forventet å bli klar til sluttspillet starter.

VM neste

Nederland er i VM-gruppe med Serbia, Elfenbenskysten og Argentina, og åpner søndag mot Serbia. Australia møter Japan, Brasil og Kroatia i den innledende runden. Japan slo i dag Malta 1-0. 

Australia møter Liechtenstein i siste VM-test på onsdag. 

Afrika kommer 

I en annen oppkjøringskamp slo i dag Ghana Sør-Korea 3-1. Michael Essien, Sulley Muntari og Asamoha Gyan sørget for et sterkt resultat for den afrikanske VM-debutanten. Lee-Eul Yong scoret for Sør-Korea.

Ghana møter USA, Italia og Tsjekkia i gruppespillet i VM, mens Sør-Korea har Togo, Frankrike og Sveits.

Elfenbenskysten slo i dag Slovenia overbevisende 3-0, i en kamp hvor didier Drogba scoret to mål.

1-1: Her setter Tim Cahill inn utligningsmålet i Rotterdam, tre minutter etter at han kom på banen.
SUKSESSTRENERE:Guus Hiddink ledet i dag for første gang Australia mot Nederland, og er nok bra fornøyd med uavgjort i VM-premieren. Her takker han Nederland-trener Marco Van Basten for kampen.