Van Nistelrooy svarer Saha

I går fikk han krass refs av spisskollegaen.

(Dagbladet.no): Luis Saha gikk i går ut med røff kritikk av sin nederlandske United-kollega - i direkte sammenlikning med Thierry Henry. Ifølge Saha har Arsenal-spissen langt større erfaring og vilje til å skyte fra avstand.

Van Nistelrooy svarer med at det blir galt å stille han opp mot Henry.

- Folk prøver ofte å sammenlikne oss, men jeg tror det er vanskelig. Vi er forskjellige typer. Jeg føler meg nærmere David Trezeguet, som mer er en typisk nummer 9. På banen er Thierry over alt og det er det som gjør ham spesiell. Han er en anvendelig spiller, sier van Nistelrooy til den franske avisa L'Equipe.

Men Uniteds toppscorer kommenterer ikke den tøffeste kritikken fra Saha, om at han ikke jobber nok for kollektivet i Manchester United.

Så har da også Saha gått ut og hevdet seg feiltolket i gårsdagens intervju. Uten at han trekker tilbake bemerkningene om laber arbeidsinnsats.

- Jeg gjorde bare et poeng ut av at Thierry er raskere. Du kan ikke bare trekke de dårlige siden fram i en sammenlikning mellom to spillere. Hvis den ene er raskere, betyr det ikke at den andre ikke er god, sier Saha til Sky Sports.

Mange tror nok fortsatt Saha må forklare for sjefene seg når han kommer tilbake til Old Trafford fra landskampen i Paris i dag.

- Jeg er ikke fornøyd med hvordan pressen har behandlet dette. Den eneste grunnen jeg kan tenke meg, er at semifinalen er så nære, sier Saha.

Cupkampen spilles på Villa Park lørdag, og nettopp van Nistelrooy er et spørsmålstegn. Spissen har slitt med en vondt kne og spilte ikke mot Belgia i går.

PS! Ryktebørsen forteller at Real Madrid frister van Nistelrooy med gigantlønn på 75 mill. kroner i året dersom han flytter til Spania til sommeren. En overgangssum anslås til å bli 400 mill. kroner.

NYTT MØTE LØRDAG:</B> Her feirer United-spissene utlikningen mot Arsenal søndag. Lørdag møtes lagene igjen i FA-cupen.