VMS FINESTE MÅL?: Robin van Persies kunstverk av en utlikning da Spania ble knust fredag kveld, er det beste han har scoret i karrieren, sier han selv. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB Scanpix
VMS FINESTE MÅL?: Robin van Persies kunstverk av en utlikning da Spania ble knust fredag kveld, er det beste han har scoret i karrieren, sier han selv. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Van Persie: - Vi kunne scoret åtte

Og sin egen perle skryter han gjerne av.

Nederland-Spania 5-1 (1-1)

SALVADOR (Dagbladet): Det sto nok mellom ham og Arjen Robben, men det var Robin van Persie som ble tildelt bestemannsprisen, prydet med logoen til FIFAs ølsponsor, etter at Spania ble nedsablet med vanvittige 5-1 i Salvador fredag kveld.

Et resultat selv de nederlandske spillerne betegner som galskap. Men det kunne vært mer, sa Robin van Persie da han stilte til pressekonferanse for å motta hyllesten som den uforglemmelige begivenhetens fremste aktør.

FEIRET MED TRENEREN: Robin van Persie løp direkte over til landslags- og klubbsjef Louis van Gaal da han skulle feire drømmemålet. Foto: NTB Scanpix
FEIRET MED TRENEREN: Robin van Persie løp direkte over til landslags- og klubbsjef Louis van Gaal da han skulle feire drømmemålet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi scoret vårt første mål på et perfekt tidspunkt - det kunne ikke blitt bedre. Vi stoppet ikke, og vi sa til hverandre at vi bare måtte fortsette, forteller Nederlands kaptein.

- Kunne blitt åtte Det gjorde de til gagns: 2-1 kom bare åtte minutter etter pause.

- Vi ga oss ikke da heller, og det kunne blitt både seks, sju og åtte mot slutten. Hatten av for støtteapparatet - vi har jobbet med dette systemet i et par uker, forklarer van Persie.

Han snakker om Nederlands angrepsformasjon, hvor Wesley Sneijder lå i rommet bak Robin van Persie, mens Arjen Robben lå som en høy og skjev kant til høyre - med frihet til å vandre.

Men det var fra den andre sida pasningen kom da Nederland utliknet rett før pause. En fantastisk ball fra Daley Blind endte i en enda mer fantastisk avslutning fra den flygende hollender.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skryter av eget mål Robin van Persies svalestup av et VM-mål vil han bli husket for så lenge han lever. Han har scoret fine før, men det spørs om ikke dette topper dem alle.

- Hvis jeg ser på anledningen, og dette var en av de største som finnes, så var det et briljant mål, men også litt gambling, sier United-spissen.

Han utdyper:

- Jeg så at Casillas sto ute fra streken, så det var en heading ment som en lobb. Et herlig mål, konstaterte han selv, og hvem kan kritisere ham for å være ubeskjeden etter å ha ledet Nederland til 5-1 mot Spania som kaptein.

Bedre enn Charlton-målet Mange vil huske hans Arsenal-mål mot Charlton fra 2006. Et hammerslag av en volley som føyk inn like under tverrliggeren. Også den gangen var hele hans kropp i lufta da avslutningen kom.

- Hvis jeg må velge mellom de to, tar jeg dette. Fordi det er VM, og fordi det er mot verdens beste lag de siste seks åra, sier van Persie.