Van Persie: - Vi kunne scoret åtte

Og sin egen perle skryter han gjerne av.

VMS FINESTE MÅL?: Robin van Persies kunstverk av en utlikning da Spania ble knust fredag kveld, er det beste han har scoret i karrieren, sier han selv. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB Scanpix
VMS FINESTE MÅL?: Robin van Persies kunstverk av en utlikning da Spania ble knust fredag kveld, er det beste han har scoret i karrieren, sier han selv. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nederland-Spania 5-1 (1-1)

SALVADOR (Dagbladet): Det sto nok mellom ham og Arjen Robben, men det var Robin van Persie som ble tildelt bestemannsprisen, prydet med logoen til FIFAs ølsponsor, etter at Spania ble nedsablet med vanvittige 5-1 i Salvador fredag kveld.

Et resultat selv de nederlandske spillerne betegner som galskap. Men det kunne vært mer, sa Robin van Persie da han stilte til pressekonferanse for å motta hyllesten som den uforglemmelige begivenhetens fremste aktør.

- Vi scoret vårt første mål på et perfekt tidspunkt - det kunne ikke blitt bedre. Vi stoppet ikke, og vi sa til hverandre at vi bare måtte fortsette, forteller Nederlands kaptein.

- Kunne blitt åtte Det gjorde de til gagns: 2-1 kom bare åtte minutter etter pause.

- Vi ga oss ikke da heller, og det kunne blitt både seks, sju og åtte mot slutten. Hatten av for støtteapparatet - vi har jobbet med dette systemet i et par uker, forklarer van Persie.

Han snakker om Nederlands angrepsformasjon, hvor Wesley Sneijder lå i rommet bak Robin van Persie, mens Arjen Robben lå som en høy og skjev kant til høyre - med frihet til å vandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer