MÅLTØRKEN ER AVSLUTTET: Robin van Persie hadde ikke scoret siden 10. februar før han satte inn et straffespark mot Stoke i ettermiddag. Det var hans tjuende for sesongen. Foto: REUTERS/Darren Staples
MÅLTØRKEN ER AVSLUTTET: Robin van Persie hadde ikke scoret siden 10. februar før han satte inn et straffespark mot Stoke i ettermiddag. Det var hans tjuende for sesongen. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Van Persie avsluttet måltørken mot Stoke

Nederlenderen mener likevel at seieren var viktigere enn straffescoringen.

• Stoke - Manchester United 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Før dagens kamp mot Stoke, hadde ikke Manchester Uniteds superspiss Robin van Persie scoret siden 10. februar.

Dermed var det på høy tid at van Persie, som har scoret nest mest i Premier League i år, tegnet seg på scoringslisten igjen.

Etter at nederlenderen ble lagt i bakken innenfor Stokes 16-meter, tok han straffen selv, og satte den trygt til venstre for keeper Begovic.

Rett etter scoringen løp han bort til manager Ferguson og klemte ham. Skotten var også fornøyd med at van Persies tørkeperiode er over.

- Han drepte meg nesten! Han glemmer at jeg er 71. Men Robin traff perfekt. Det var godt gjort å skaffe straffen i det hele tatt, sier Ferguson ifølge BBC etter kampen.

- En god seier Van Persie mener at seieren var det viktigste - og hvem scoringen kom fra, brød han seg ikke om.

SCORET: Michael Carrick har vært en av Manchester Uniteds viktigste spillere denne sesongen. I dag scoret han det første målet mot Stoke. Foto: EPA/DAVID JONES
SCORET: Michael Carrick har vært en av Manchester Uniteds viktigste spillere denne sesongen. I dag scoret han det første målet mot Stoke. Foto: EPA/DAVID JONES Vis mer

- Det var en god seier. Mitt mål kom i en viktig periode i kampen, men det viktigste var å vinne. Det handlet bare om å vinne - jeg ville ikke brydd meg om hvem som scoret det målet. Det viktigste er at vi slo tilbake etter forrige mandag, sier han ifølge BBC.

Forrige mandag tapte laget met ett mål for byrival og serietoer Manchester City.

Carrick-scoring Stoke, som ligger på 16. plass på tabellen, spilte godt, og var i løpet av kampen på høyde med serielederen.

Allerede etter fire minutter satte Michael Carrick inn kampens første mål etter en corner. Han får en lang tå på ballen og setter den i hjørnet.

Med seier i dag er de femten poeng foran i kampen om ligatittelen, som mest sannsynlig går de rødkleddes vei. City har en kamp mindre spilt.

ENDELIG: Van Persie løp bort til manager sir Alex Ferguson, som tydelig også var glad for at nederlenderens tørkeperiode er over. Foto: AP Photo/Jon Super
ENDELIG: Van Persie løp bort til manager sir Alex Ferguson, som tydelig også var glad for at nederlenderens tørkeperiode er over. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer