Van Persie beklager at Arsenal ignorerte rådet hans

Ba Wenger hente van der Vaart.

ET VARP: Rafael van der Vaart trengte knapt et minutt på å tilpasse seg Premier League. Fra første spark har nederlenderen vært en åpenbaring for Spurs. Her feirer han en av sine sju mål så langt, mot Aston Villa. Foto:  REUTERS/Paul Hackett
ET VARP: Rafael van der Vaart trengte knapt et minutt på å tilpasse seg Premier League. Fra første spark har nederlenderen vært en åpenbaring for Spurs. Her feirer han en av sine sju mål så langt, mot Aston Villa. Foto: REUTERS/Paul HackettVis mer

(Dagbladet): Med sju scoringer på 12 kamper har Rafael van der Vaart gjort Premier League til sin egen lekegrind.

I morgen kan han virkelig innynde seg hos de Spurs-trofaste, ved å bidra til klubbens første borteseier mot Arsenal siden 1993. Det vil være en ekstra bitter pille å svelge for en friskmeldt Robin van Persie.

I et intervju med nederlandske NUsport forteller han at han forsøkte å påvirke Arsenal til å hente van der Vaart da han var tilgjengelig i høst.

Men Arsene Wenger overså overtalelsesforsøkene fra 27-åringen.

- Jeg antydet noen ganger at Rafael ville vært en nyttig mann for Arsenal, men rådet ble ikke fulgt. Jeg beklager at vi ikke hentet ham. Men klubben var i sin fulle rett, dette er bare min mening, sier van Persie.

Har forvandlet Spurs
Van der Vaart kostet ikke mer enn 75 millioner kroner. Spurs-manager Harry Redknapp har innrømmet at det var styreformann Daniel Levy som var arkitekten bak det som kan vise seg å være årets røverkjøp i England.

- Han er en fantastisk fotballspiller, jeg kjenner kvaliteten hans, sier van Persie.

Han mener van der Vaart er katalysatoren som har ført Tottenham opp til det neste nivået.

- Du ser resultatet nå. Spurs var et godt lag tidligere også, men nå er de et førsteklasses lag, sier Arsenal-spissen.

Liker taktikkløs Harry
Van der Vaart selv virker ikke å angre et sekund på valget han tok. Tidligere denne uka fortalte han The Sun at det å komme til Tottenham kan sidestilles med å være tilbake på løkka igjen, på grunn av Harry Redknapps bedagelige tilnærming til taktikkprat, som er noe av det kjedeligste van der Vaart vet.

Intervjuet styrket neppe Redknapps renommé, ettersom han ble framstilt som en rimelig enkel fotballmanager, men van der Vaart virket å si det i beste mening.

- Harry er en veldig spesiell mann, det er derfor jeg føler meg så hjemme i Spurs. Det er som å være tilbake på løkka. Det er ingen lange og kjedelige taler om taktikk, sånn som jeg var vant til i Real Madrid. Det henger en taktikktavle i garderoben, men Harry skriver ingenting på den, sa van der Vaart.

VILLE HATT VAN DER VAART I ARSENAL: Men van Persie fikk ikke gjennomslag hos Arsene Wenger. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
VILLE HATT VAN DER VAART I ARSENAL: Men van Persie fikk ikke gjennomslag hos Arsene Wenger. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer