Van Persie herjet med Wigan

Fikk sitt første hattrick i Premier League.

TRE SCORINGER: Robin van Persie misbrukte et straffespark, men klarte likevel å ordne hattrick mot Wigan.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
TRE SCORINGER: Robin van Persie misbrukte et straffespark, men klarte likevel å ordne hattrick mot Wigan.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Wigan 3-0, Newcastle - Tottenham 1-1.

Robin van Persie viste hvor viktig han kan være når han er skadefri og i form for Arsenal, da han på egen hånd sendte Wigan hjem som slakt i ettermiddag.

Nederlenderen gjorde sitt første Premier League-hattrick på Emirates, og misset også på et straffespark da londonerne sikret tre enkle poeng hjemme.

Van Persie scoret sitt første etter 20 minutter, da han ble spilt gjennom av Alex Song.

Kvarteret etter pause fikk han sitt andre etter en nydelig målgivende pasning fra Cesc Fabregas, før han fullførte hattricket etter flott forarbeid av Theo Walcott fem minutter før full tid.

Resultatet gjør Arsene Wenger til optimist.

- Vi vet vi har åtte hjemmekamper igjen, og det er viktig å vinne dem. Gjør vi det kan vi kjempe om tittelen, sier Arsenal-sjefen til Sky Sports.

- Vi er klare for oppgaven. Vi er sultne, vi ønsker å spille bra, så dette blir interessant. I dag var det 1-0 til pause da det kunne ha vært fem eller seks. Men alt i alt er jeg fornøyd, sier Wenger.

Comeback-konger
I Newcastle fikk Arsenals erkerivaler Tottenham det tøft mot et Newcastle som manglet spydspiss Andy Carroll.

Da midtstopper Fabricio Coloccini ga hjemmelaget ledelsen en halvtime før slutt så det stygt ut, men Spurs er comeback-kongene framfor noen i Premier League denne sesongen.

PÅ OVERTID: Aaron Lennon berget ett poeng for Tottenham med dette skuddet på overtid.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
PÅ OVERTID: Aaron Lennon berget ett poeng for Tottenham med dette skuddet på overtid.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell Vis mer

Ifølge Opta har Tottenham hentet 17 poeng etter å ha havnet under hittil i 2010/2011, og redde poeng gjorde de også på overtid i ettermiddag.

Innbytter Peter Crouch vant hodeduellen og lot Jermain Defoe dytte videre til Aaron Lennon, som trakk seg inn fra venstre og skjøt hardt og godt ned i venstre hjørne.

- Det hadde vært litt strengt mot oss med et tap i dag, fastslår manager Harry Redknapp overfor Sky Sports.

- Jeg syns vi var gode i første omgang, vi trillet ballen fint og hadde et par gode sjanser. Jermain (Defoe) hadde en stor sjanse like før pause til å gi oss ledelsen. De siste 20 minuttene må ha vært flotte å se på for tilskuerne, for spillet bølget fra side til side da begge lagene ville vinne. Til slutt følte jeg at vi fortjente ett poeng, sier Tottenham-sjefen.

United på topp
Dermed har femteplasserte Spurs fortsatt en viss kontakt med topplagene på tabellen, men er ti poeng bak ligaleder Manchester United (48 poeng) med en kamp mer spilt.

Arsenal er to poeng bak United med samme kampantall som Tottenham, mens Manchester City (45) først skal i aksjon senere i kveld.

Fjerdeplasserte Chelsea (38) spiller først mandag.