Van Persie kommer ikke til å skrive under ny Arsenal-kontrakt

- Vi er ikke enige om veien videre, sier nederlenderen.

Foto: EPA/ROBIN UTRECHT
Foto: EPA/ROBIN UTRECHTVis mer

(Dagbladet): Robin Van Persie kommer ikke til å skrive under ny kontrakt med Arsenal, melder The Guardian.

- Som jeg har sagt tidligere hadde jeg et møte med Arsene Wenger og og Ivan Gazidis (Arsenal-direktør) etter sesongen. Det var et møte som gjaldt klubbens fremtid. Vi har ikke diskutert om en ny kontrakt, siden det økonomiske ikke er noe jeg prioriterer. Personlig hadde jeg en fantastisk sesong, men målet mitt har vært å vinne flest mulig troféer med laget og få klubben tilbake til velmaktsdagene, sier Van Persie.

- Jeg respekterer Wenger, supporterne og spillerne utrolig mye og kommer derfor ikke til å gå i detaljer, men i møtet kom det frem at jeg og klubben er uenige på flere områder om veien videre for Arsenal. Jeg har tenkt hardt og lenge på det, men har valgt å ikke fornye kontrakten min. Dere, fansen, har selvfølgelig lov til å være uenige med meningene mine, og jeg kommer alltid til å respektere meningene deres, sier han.

- Jeg elsker klubben og supporterene, uansett hva som skjer. Jeg har vokst opp og blitt en mann i løpet av tiden med Arsenal. Alle i klubben har støttet meg i løpet av årene, og jeg har alltid gitt alt på og utenfor banen.

Van Persie sier videre at han skal ha flere møter med klubben når Arsenal-direktør Gazidis kommer tilbake fra ferien sin.

Nederlenderen ble toppscorer i Premier League forrige sesong med sine 30 scoringer. Han har vært i Arsenal siden 2004.

Kontrakten til 28-åringen går ut neste sommer.