RASENDE: Robin van Persie reiser seg og går rett i strupen på Swansea-kaptein  Ashley Williams, som banket ballen i bakhodet på nederlenderen mens han lå på bakken etter en felling. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIX
RASENDE: Robin van Persie reiser seg og går rett i strupen på Swansea-kaptein Ashley Williams, som banket ballen i bakhodet på nederlenderen mens han lå på bakken etter en felling. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIXVis mer

- Van Persie kunne ha blitt drept

Ferguson raste mot Swansea-spiller og dommeren.

(Dagbladet): Swansea - Manchester United 1-1.

United-manager Alex Ferguson var skuffet over resultatet, men mest sint på en situasjon som førte til en massekrangel med nesten alle spillerne på banen involvert.

Robin van Persie ble felt av Nathan Dyer, men det var ikke fellingen som førte til raseriet. Sinnet rettet seg i stedet mot Swansea-kaptein Ashley Williams, som tok løpefart og klinket til ballen - og traff en liggende van Persie i bakhodet.

- Han bør bli utestengt i lang tid. Det er det farligste jeg har sett på en fotballbane på årevis. Han (van Persie) kunne ha blitt drept, sier Ferguson i et intervju med Sky Sports.

FELLING: Van Persie går i bakken i en duell med Nathan Dyer. Mens han lå nede etter fellingen sparket Ashley Williams (ikke i bildet) ballen i frustrasjon, og traff nederlenderen i hodet. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIX
FELLING: Van Persie går i bakken i en duell med Nathan Dyer. Mens han lå nede etter fellingen sparket Ashley Williams (ikke i bildet) ballen i frustrasjon, og traff nederlenderen i hodet. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Han tror ikke det var et uhell.

- Det var absolutt med vilje. Spillet var stoppet, fløyta var blåst og han gjorde det rett foran dommeren.

Williams beskriver situasjonen i litt mindre dramatiske ordelag.

- Jeg klarerte ballen i frustrasjon. Dessverre traff jeg ham i hodet, han ble sint og det ble litt hett, men det gikk greit til slutt, sier Williams i et TV-intervju sendt på TV 2 PL HD etter kampen.

Begge spillere fikk gult kort for episoden. Ferguson levner dommer Michael Oliver (27) lite ære for innsatsen i dag.

MICH-WHO? Alex Ferguson fleipet før kampen med at han måtte ta en alvorsprat med speiderne sine siden han ikke visste hvem Michu var før han kom til Swansea i sommer. I dag var det spanjolen som sikret poeng for Swansea mot serielederne. Foto: GEOFF CADDICK, EPA / NTB SCANPIX
MICH-WHO? Alex Ferguson fleipet før kampen med at han måtte ta en alvorsprat med speiderne sine siden han ikke visste hvem Michu var før han kom til Swansea i sommer. I dag var det spanjolen som sikret poeng for Swansea mot serielederne. Foto: GEOFF CADDICK, EPA / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi kjørte over dem, og var veldig uheldige. Det skulle vært frispark til oss i forkant av målet deres. Det var bare en av de kampene. Han er en ung dommer, men ærlig talt, for en forestilling, freser United-sjefen ifølge BBC.

Sesongens første U Swansea holdt United til sesongens første uavgjorte kamp. Et heldig resultat for waliserne, som var stadig mer på hæla utover i kampen. De pleier å vinne statistikken over ballbesittelse, men hjemme mot United hadde de bare ballen så vidt over 40 prosent av tida.

Men United klarte ikke å omsette det spillemessige overtaket i scoringer. Delvis grunnet udyktighet - og delvis på grunn av uflaks med marginene.

Dermed har Manchester City knappet inn to poeng på byrivalens ledelse på tabelltoppen. Det skiller fire poeng i det lagene går inn i det tette juleprogrammet.

Evras tredje med hodet Swanseas stjernespiss Michu testet tidlig farta til Nemanja Vidic, som startet sin første kamp på flere måneder. Spanjolen skled greit forbi, men serberen fikk presset ham til å avslutte fra vanskelig vinkel.

Etter et kvarter tok United ledelsen etter en corner. Robin van Persie la inn i feltet, der Patrice Evra på 1,73 meter var høyest og nikket inn sitt tredje mål med hodet denne sesongen.

Men etter en halvtimes spill skled Swansea enkelt gjennom United-forsvaret med kjappe pasningskombinasjoner. Wayne Routledge spilte gjennom Jonathan de Guzman, som burde blitt fulgt av Evra. David de Gea reddet skuddet, men Michu var mer våken enn United-spillerne på returen og satte ballen i åpent mål.

LEDERMÅLET: Uniteds venstreback Patrice Evra nikket inn en corner fra van Persie etter et kvarters spill. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIX
LEDERMÅLET: Uniteds venstreback Patrice Evra nikket inn en corner fra van Persie etter et kvarters spill. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIX Vis mer

Swansea startet andreomgangen friskt, men klarte ikke å utnytte et par halvsjanser.

Store sjanser og stangtreff Utover i omgangen dreide det seg mer og mer om Manchester United. Robin van Persie var nær ved å lobbe inn 2-1 midtveis i andre omgang, men ballen traff oversiden av tverrliggeren.

Michael Carrick nikket i tverrliggeren - muligens via hånda til keeper Michel Vorm - etter en corner. Van Persie og Young fikk en dobbeltsjanse avverget av utespillere.