STJERNEDEPPING:  Robin van Persie og Wesley Sneijder. Foto: NTB Scanpix
STJERNEDEPPING: Robin van Persie og Wesley Sneijder. Foto: NTB ScanpixVis mer

Van Persie langt nede etter fiasko:-Jeg føler meg forferdelig, helt forferdelig

Nederland sliter i EM-kvalik.

Nederland klamrer seg til håpet om kvalifiseringsplass etter søndagens ydmykelse mot Tyrkia. Den falmende storheten har to kamper på å redde æren.

Nederland har hatt en grusom kvalifisering og er nummer fire i gruppen med to kamper igjen å spille.

0-3 for Tyrkia søndag var et nytt bunnivå for nasjonen som var nær VM-finale i Brasil for et drøyt år siden.

Kaptein Robin van Persie har ingen unnskyldninger etter tapet.

- Hele kvalifiseringen har vært veldig vanskelig. Vi har ikke lenger skjebnen i egne hender. Jeg føler meg forferdelig, helt forferdelig, sier han, ifølge Sky Sports.

Tyrkia fikk nærmest forært alle scoringene i søndagens kamp. Stefan de Vrij tabbet seg ut på 1-0, mens keeper Jasper Cillessen lot et slapt skudd gå inn da tyrkerne doblet ledelsen. Det siste kom etter at dommeren overså et klart frispark til Nederland, men da var skaden allerede skjedd.

Må forbi Tyrkia Nederlenderne skapte flere enorme sjanser, men avslutningsegenskapene var totalt fraværende.

- Du skaper problemer for deg selv når man slipper inn så lette mål. Vi skapte en del gjorde sjanser før pause, kanskje flere enn Tyrkia, men vi fikk ingen belønning, sa landslagssjef Danny Blind.

Han har fått en elendig start på karrieren som sjef etter at Guus Hiddink sa opp. 0-1 for Island og 0-3 for Tyrkia er mildt sagt ydmykende.

Nå må de sanke seks poeng mot Kasakhstan (borte) og EM-klare Tsjekkia (hjemme), men det er ikke sikkert det holder dersom Tyrkia tar fire poeng på sine to kamper. De har fordel av innbyrdes oppgjør, så Nederland må forbi dem på poeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram