DEMPET FEIRING: Robin van Persie strakk hendene unnskyldende i været da han banket ballen i mål etter bare 150 sekunder. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
DEMPET FEIRING: Robin van Persie strakk hendene unnskyldende i været da han banket ballen i mål etter bare 150 sekunder. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Van Persie med «sorry»-feiring og grisetakling mot Arsenal

Brukte to og et halvt minutt på å score mot gamleklubben.

Manchester United - Arsenal 2-1

(Dagbladet): Etter åtte år i Arsenal valgte kaptein Robin van Persie å dra til rivalen Manchester United i sommer.

Arsenal-fansen fryktet selvsagt at deres gamle helt skulle hjemsøke dem når de møttes igjen for første gang på Old Trafford i dag - og de måtte ikke vente mange minuttene før de bange anelsene ble bekreftet.

To og et halvt minutt inn i kampen lå nemlig ballen i nettet bak Vito Mannone i Arsenal-buret. Målscorer? Selvsagt Robin van Persie.

Rafael ble flikket fri på høyrekanten og slo flatt inn mot mål. Der sto Thomas Vermaelen i veien, men belgieren fulgte opp med en skrekkelig klarering, rett i beina på van Persie.

FORTVILTE: Robin van Persie fortvilte etter å ha misbrukt denne kjempesjansen. Men på den påfølgende corneren ble det mål likevel. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
FORTVILTE: Robin van Persie fortvilte etter å ha misbrukt denne kjempesjansen. Men på den påfølgende corneren ble det mål likevel. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Fra 13-14 meter viste United-spissen ingen nåde mot sin gamle klubb - og banket den inn i lengste hjørne.

Feiringen fra van Persie var akkurat så dempet som mange hadde forventet, riktignok løftet han begge hender i været, men det var mer for å si «sorry» enn for å juble.

- Det var en spesiell dag. Men det handler om en fotballkamp, og jeg synes vi spilte godt. Vi sløste litt med sjansene og burde scoret flere, men vi fikk de tre poengene. Det er første gang jeg spiller mot gamleklubben, men som sagt handler det om å fokusere på kampen, og jeg er fornøyd med seieren, sier van Persie ifølge BBC.

På spørsmål om den manglende scoringsjubelen gir han følgende forklaring:

- Jeg spilte der i åtte år, hadde en fantastisk tid og respekterer fansen, manageren, spillerne og hele klubben. Derfor feiret jeg ikke målet.

ENDA ET EVRA-MÅL: Patrice Evra scoret på hodet mot Newcastle, og scoret på hodet igjen mot Arsenal i dag. Foto:  REUTERS/Darren Staples
ENDA ET EVRA-MÅL: Patrice Evra scoret på hodet mot Newcastle, og scoret på hodet igjen mot Arsenal i dag. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Scoringen slo an tonen for en omgang der United var det klart førende laget, mens Arsenal framsto sjeldent bleike og sjelden evnet å sette United-forsvaret på de store prøvene.

I løpet av de første 45 minuttene hadde de ikke én avslutning på mål, og det eneste som lignet en skikkelig farlighet var da David De Gea bokset et innlegg ut i farlig område. Van Persie-erstatterne Lukas Podolski og Olivier Giroud var meget anonyme, i likhet med de fleste Arsenal-spillerne.

Manchester United kunne og burde ledet med flere mål til pause, ikke minst da Santi Cazorla stoppet ballen med hendene på et innlegg fra Ashley Young og Mike Dean pekte på straffemerket.

Wayne Rooney fikk tillit framfor van Persie, men forsøket fra ellevemeteren var meget svakt og gikk halvmeteren utenfor.

Gjestene hevet seg noen hakk etter pause og etablerte tidvis et visst trykk på United. Men det ble sjeldent virkelig farlig foran De Gea, og det var symptomatisk nok null Arsenal-spillere i feltet da Andre Santos kom fri på venstrekanten og slo et i utgangspunktet skummelt innlegg foran boksen.

Men det var bedring, og Giroud var ikke langt unna da han fra skrått hold banket ballen i stolpens utside.

Manchester United virket likevel giftigere og hadde noen feite sjanser til å doble ledelsen: Antonio Valencia viste at han er bedre som tilrettelegger enn som avslutter da han bommet på ballen fra fem meter etter flott van Persie-pasning, og van Persie skjøt altfor løst da han plutselig sto alene med Mannone på ti meter.

Men Arsenal-keeperen måtte slå til corner, og fra den punkterte Patrice Evra langt på vei oppgjøret. United tok den kort, Rooney fikk innlegget over hodet på Mertesacker, og fra kort hold headet franskmannen inn sitt andre for sesongen.

Like etter fikk Jack Wilshire sitt andre gule kort etter en stempling av Evra, og da var det i praksis kjørt for gjestene fra London.

Noen vil kanskje hevde at van Persie også kunne fått en tidlig dusj da han feide ned Bacary Sagna på stillingen 1-0 i 2. omgang.

STYGT: Robin van Persie satte inn en knallhard takling på Sagna, men slapp med det gule kortet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
STYGT: Robin van Persie satte inn en knallhard takling på Sagna, men slapp med det gule kortet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Ved første øyekast ser det rødt ut. Men han takler med venstrebeinet på ball, mens høyrefoten feier ned Sagna. Det er grunnen til at han får gult. Hadde han truffet med det strake venstrebeinet ville det vært rødt, mente Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

United kontrollerte resten av oppgjøret og virket nærmere 3-0 enn Arsenal var redusering. På overtid dukket likevel Santi Cazorla opp og hamret ballen vakkert i lengste hjørne etter litt klabb og babb i feltet.