Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Persie og 13 andre United-spillere kan forsvinne

Britiske aviser varsler storopprydning.

KAN FORSVINNE: Robin Van Persie gikk målløs av banen fra midtukekampen mot Stoke, og står kun med fire nettkjenninger denne sesongen. 31-åringens kontrakt går ut sommeren 2016, og han er en av ti spillere Daily Mail hevder kan forsvinne fra klubben i Van Gaals opprydningsprosjekt. Foto: AFP/Oli Scarff.
KAN FORSVINNE: Robin Van Persie gikk målløs av banen fra midtukekampen mot Stoke, og står kun med fire nettkjenninger denne sesongen. 31-åringens kontrakt går ut sommeren 2016, og han er en av ti spillere Daily Mail hevder kan forsvinne fra klubben i Van Gaals opprydningsprosjekt. Foto: AFP/Oli Scarff. Vis mer

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet at Manchester Uniteds nederlandske trener Louis van Gaal (63) skal få 100 millioner pund (Omtrent en milliard kroner) til å kjøpe nye spillere.

For å enten supplere til, eller komme opp til den summen, forventes 63-åringen også å kvitte seg med hele fjorten spillere. To av de i januar, og resten, inkludert van Persie, neste sommer.

De heteste kandidatene til å forlate klubben allerede i januar, ifølge Telegraphs Mark Ogden, er Anders Lindegaard og Anderson. Førstnevnte for å gjøre plass til Victor Valdés, og sistnevnte for å få litt penger for ham før kontrakten går ut i sommer.

Tolv ut neste sommer Seks av de spillerne klubben skal ønske å kvitte seg med neste sommer, greier de seg allerede uten denne sesongen. Nani har imponert for moderkluben Sporting CP på lån i år, og de skal være interesserte i å hente portugiseren permanent.

Javier Hernandez, Tom Cleverley, Wilfried Zaha, Angelo Henriquez og Nick Powell er også utlånt, og van Gaal ser ingen plass til de fire i troppen neste sesong.

I tillegg går kontrakten til midtbanespilleren Darren Fletcher ut i sommer, og skotten har aldri kommet tilbake til sitt gode gamle slag etter den kroniske magesykdommen han fikk i 2011.

STOROPPRYDNING: Fra dette lagbildet foran forrige sesongs Champions League-oppgjør mot Bayern, er kun tre spillere med i Van Gaals fremtidsplaner. Jones, Smalling og Fletcher ryktes å forsvinne, mens Evra, Vidic, Kagawa og Welbeck forlot klubben i sommer. Kun De Gea, Carrick og Rooney fra dette bildet er ønsket videre. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
STOROPPRYDNING: Fra dette lagbildet foran forrige sesongs Champions League-oppgjør mot Bayern, er kun tre spillere med i Van Gaals fremtidsplaner. Jones, Smalling og Fletcher ryktes å forsvinne, mens Evra, Vidic, Kagawa og Welbeck forlot klubben i sommer. Kun De Gea, Carrick og Rooney fra dette bildet er ønsket videre. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer

Daily Mail lister opp Robin van Persie, Chris Smalling, Phil Jones, Ashley Young og Rafael, som alle har kontrakter som går ut sommeren 2016. Van Gaal skal visstnok ikke ønske å tilby disse spillerne ny kontrakt, og vil heller forsøke å bli kvitt dem i sommer. Telegraph har omtrent samme lista, men ekskluderer Van Persie og Young.

David De Gea og Michael Carrick er i samme situasjon, men ventes å få nye kontrakter av klubben. Summerer man sammen de to som ryktes ut i januar, med de spillerne de ulike avisene hevder skal forsvinne i sommer, blir det en total på 14.

- Det ser ut til å bli en fullstendig omveltning i spillertroppen. Ingen bør vel være overrasket over at van Gaal, med bakgrunn fra Nederland, Ajax og Barcelona, har et annet syn på kvalitet enn det Ferguson hadde. Det som blir spennende, er å se hvor fort dette prosjektet materialiserer seg, og hva som skjer når van Gaal forsvinner etter kanskje 3-4 sesonger, sier Viasats ekspertkommentator Roar Stokke til Dagbladet.

- Ledelsen må tenke Manchester United har allerede signert Ander Herrera, Daley Blind, Angel Di Maria, Luke Shaw og Marcos Rojo i tillegg til å låne inn Radamel Falcao.

Som Dagbladet og flere britiske aviser skrev i går, skal van Gaal ønske seg ytterligere fem spillere foran neste sesong. Diego Godin, Mats Hummels, enten Nathaniel Clyne eller Daniel Alves, Kevin Strootman og Arjen Robben er spillerne nederlenderen vil bruke overgangspengene på.

Hvis dette stemmer, og United-treneren bruker opp hele det nye overgangsbudsjettet, vil klubben nærme seg å ha brukt tre milliarder kroner over to sesonger.

KAN LØSE STOPPERPROBLEMET: Louis van Gaal skal være interessert i å hente Diego Godin. Midtstopperen har vært mer eller mindre skadefri i snart fire sesonger på rad, men kan bli en dyr mann. Atletico-manager Diego Simeone lo nylig av ryktene om at United ville hente stopperen for 20 millioner euro. Foto: REUTERS/Sergio Perez
KAN LØSE STOPPERPROBLEMET: Louis van Gaal skal være interessert i å hente Diego Godin. Midtstopperen har vært mer eller mindre skadefri i snart fire sesonger på rad, men kan bli en dyr mann. Atletico-manager Diego Simeone lo nylig av ryktene om at United ville hente stopperen for 20 millioner euro. Foto: REUTERS/Sergio Perez Vis mer

- Van Gaal sitter i gjennomsnitt kort tid i klubber, og ledelsen må tenke: Kjøper og bygger han for sin egen CV, eller prøver han å bygge et fundament for fremtiden? Ferguson var en type som heller hentet spillere som genuint ville til klubben, istedenfor de som ville til klubben som betalte mest lønn. De har også en tradisjon for å utvikle egne spillere, men nå kan de forandre identitet og bli helt lik klubber fansen har tatt avstand fra, som City eller Real Madrid, sier Stokke.

Han er lite imponert over nederlenderens kjøpegalskap, og tror det er en lite heldig kombinasjon av en desperat ledelse og en kortsiktig tenkende manager som har skapt denne voldsomme kjøpsfesten.

- Klubbene har ikke lenger tid til å vente på talentene. To år uten Champions League er utenkelig for ledelsen, fordi klubben taper enormt med penger på det. Det vet Van Gaal, og det er antagelig det vi ser konsekvensen av nå, sier Stokke.

Van Gaals nåværende tropp har imidlertid vunnet fire kamper på rad, og spilt seg opp til en fjerdeplass på tabellen. På mandag kan de klatre opp på tredjeplass, dersom de slår overraskelseslaget Southampton på bortebane.

KAN FORSVINNE I JANUAR: Anders Lindegaard og hans navnebror Anderson er spillerne som skal være de første til å forlate klubben. Begge har kontrakter som går ut i sommer. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
KAN FORSVINNE I JANUAR: Anders Lindegaard og hans navnebror Anderson er spillerne som skal være de første til å forlate klubben. Begge har kontrakter som går ut i sommer. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling