Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Persie og Kagawa scoret da United vant knepent

Fulham yppet seg på Old Trafford.

LEKKER SCORING: Van Persie snek seg foran Brede Hangeland og vippet ballen i det lengtste hjørnet i sin første kamp på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
LEKKER SCORING: Van Persie snek seg foran Brede Hangeland og vippet ballen i det lengtste hjørnet i sin første kamp på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Fulham 3-2

Robin Van Persie og Shinji Kagawa debuterte begge på Old Trafford, og markerte debuten med å score hvert sitt mål i sesongens første hjemmekamp.

- Det er alltid godt å score et mål i debuten sin. Fulham er et bra lag som liker å spille fotball, og det er alltid vanskelig mot de. Vi klarte å få med oss tre poeng til slutt, og det er det viktigste. Old Trafford er en stor stadion med fantastiske fans, og de var veldig snille mot meg i dag, noe jeg satt veldig pris på. Dette er en ny utfordring som jeg gleder meg til, sa målscorer Robin Van Persie etter kampen ifølge BBC.

Men det var Fulham som kom best i gang i Manchester. Gjestene fikk frispark på kanten av United-feltet, og Bryan Ruiz la ballen smart inn til Damien Duff som hadde løpt seg fri fra sin oppasser. Iren bredsidet ballen sikkert i mål.

Men United slo raskt tilbake.

Patrice Evra slo inn fra venstre, og Van Persie  styrte ballen elegant i mål på halv volley med ryggen mot mål. Schwarzer var sjanseløs på å ta skuddet fra nederlenderen som lå som limt i hjørnet.

Skuddet til Van Persie var for øvrig hans første skudd som United-spiller, ifølge Opta.

United styrte spillet, og skapte flere halvfarligheter, men Fulham forsvarte seg godt og gjorde det vanskelig for vertene. Ti minutter før pause raknet det imidlertid for gjestene.

Tom Cleverley skjøt fra 20 meter etter en corner, og Schawarzer måtte gi retur. Ballen havnet rett i bena på Shinji Kagawa som enkelt kunne score sitt første United-mål.

Like etter satt Rafael ballen i mål, men brasilianeren ble avblåst for offside. Han fikk imidlertid en ny mulighet like etter da Ashley Young chippet ballen mot bakre stolpe. Rafael slo Petric i lufta, og United ledet 3-1 til pause.

United så ut til å ha full kontroll i andre omgang, men etter 65 minutter klønet David De Gea og Nemanja Vidic det skikkelig til i forsvar.

Den spanske keeperen gikk ut for å bokse, men forstyrret Vidic slik at serberen havnet i ubalanse og datt fremover. På merkelig vis gikk ballen i mål via hælen til Vidic og i mål.

Fulham øynet med det muligheten for poeng, men til tross for å ha skapt et par halvfarligheter så klarte aldri Martin Jols menn å score flere mål på Old Trafford, og United tok med det sesongens første trepoenger.

SCORET: Shinji Kagawa scoret også sitt første United-mål. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
SCORET: Shinji Kagawa scoret også sitt første United-mål. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media