Van Persie og Welbeck sørget for at Moyes fikk en drømmestart

Wayne Rooney tilbake med to målgivende pasninger.

DRØMMEDEBUT: Davi Moyes slipper jubelen løs etter van Persies andre scoring. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB Scanopix
DRØMMEDEBUT: Davi Moyes slipper jubelen løs etter van Persies andre scoring. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB ScanopixVis mer

Swansea - Manchester United 1-4 (0-2)

(Dagbladet): Manchester United spilte sin første Premier League-kamp med David Moyes ved roret i kveld, og skotten visste godt at de fleste øynene var rettet mot benken til de røde. Da er det godt å ha en spiller som Robin van Persie på laget

- Han scoret to briljante mål, når han bestemmer seg, da er det mål, skryter Davil Moyes til BBC etter kampen.

Nederlenderen ble toppscorer forrige sesong etter en tøff kamp mot Luis Suarez, og fortsatte der han slapp med to scoringer i Community Shield-oppgjøret mot Wigan for en snau uke siden. I dag gjorde han det igjen, og begge scoringene var av den lekre sorten.

- Vi er veldig fornøyde. Jeg elsker måten Swansea spiller fotball på. Det er vanskelig å spille mot dem, sier van Persie til BBC.

Kvarteret før slutt mottok han en ball fra innbytter Wayne Rooney. Spissen gikk rett på mål mot et ryggende Swansea-forsvar, og endte opp med å hamre ballen utakbart opp i nettet. En herlig scoring av spissen, som er i rute mot en ny toppscorertittel.

- Det var en av de beste målene jeg har med høyrefoten. Men det siste målet til Danny Welbeck var helt utrolig, skryter nederlenderen.

Wayne Rooney startet som ventet på benken, men fikk spille den siste halvtimen. Han viste ved et par anledninger at det har blitt lite fotball den siste tiden, men noterte seg likevel for to målgivende pasninger.

- Vi var effektive i angrepet. Jeg er veldig fornøyd. Det er tøft å møte Swansea, sier Moys.

Effektive Evigunge Ryan Giggs fikk fornyet tillit i elleveren, og var dirigent da han spilte fram van Persie etter 33 minutter. Spissen fikk tid og rom til å ta ned ballen på brystet, før han hamret ballen i mål. En mektig prestasjon av stjernespilleren.

Swansea var fullt på høyde med Manchester United i den første omgangen, men to minutter etter den første scoringen ble waliserne straffet igjen. Bortelaget trykket på med mange spillere, og ballen endte til slutt ute på kanten til Antonio Valencia på høyrekanten. Vingen sendte ballen inn i boksen til Danny Welbeck som enkelt kunne doble ledelsen.

KOM INNPÅ: Wayne Rooney fikk spille den siste halvtimen, og vartet opp med to målgivende pasninger. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB Scanpix
KOM INNPÅ: Wayne Rooney fikk spille den siste halvtimen, og vartet opp med to målgivende pasninger. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB Scanpix Vis mer

På dette tidspunktet hadde han scoret like mange mål som i hele forrige sesong, og på overtid sørget han for å bedre statistikken da han lobbet ballen elegant over keeper med en leken lobb.

Antonio Valencia ga fra seg trøye nummer sju før sesongstart, og kanskje det har hjulpet på presset for mannen fra Ecuador.

Swansea fikk et trøstemål da Wilfried Bony reduserte snaut ti minutter før slutt. Spissen scoret flust av mål i Nederland i fjor, og trengte bare én omgang på å vise seg frem i Premier League.

Dermed fikk David Moyes sin drømmedebut i Premier League.

DOBBELT SÅ MANGE MÅL: Danny Welbeck scoret bare ett mål i Premier Lerague forrige sesong. Han har allerede to i år. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB Scanpix
DOBBELT SÅ MANGE MÅL: Danny Welbeck scoret bare ett mål i Premier Lerague forrige sesong. Han har allerede to i år. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB Scanpix Vis mer