VARM VELKOMST: Fenerbache-fansen møtte opp i hopetall da Robin van Persie ble presentert som klubbens nye spiss. Foto: Scanpix
VARM VELKOMST: Fenerbache-fansen møtte opp i hopetall da Robin van Persie ble presentert som klubbens nye spiss. Foto: ScanpixVis mer

Van Persie om å forlate United: - Jeg så det komme

Takket ja til monsterlønn i Fenerbache.

(Dagbladet): Etter tre sesonger, 105 kamper og 58 mål er Robin van Persies tid som Manchester United-spiller historie. I kveld ble 31-åringen presentert som Fenerbaches nye stjernespiss, foran mer enn 10 000 tyrkiske fans.

- Jeg lover dere en ting: Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe Fenerbache til å vinne så mange troféer som mulig slik at dere blir fornøyde. La oss gjøre dette sammen, sa van Persie til de entusiastiske supporterne.

- Så det komme Den nederlanske spissen forlater Manchester United bare tre år etter at Sir Alex Ferguson hentet han fra Arsenal. I sin første sesong bidro målmaskinen sterkt til at laget vant Premier League med sine 26 scoringer. Slik fikk han også oppfulgt et av sine største ønsker som var å vinne den engelske ligaen.

Sommeren etterpå pensjonerte imidlertid Ferguson seg, noe van Persie skal ha tatt tyngre enn noen av de andre United-spillere. Med det stoppet også trofésankingen. De to siste sesongene har ikke vært som han håpet på, noe managerbytter og gjentatte skader har sørget for.

Derfor følte han også at hans tid i Manchester United var omme.

- Det er sånn fotball er, det er en del av livet. Jeg var i en situasjon hvor jeg så det komme, for å være helt ærlig, forteller van Persie.

Sa farvel Van Persie er samtidig glad for at han og United skilles på en god måte, og roser måten direktør Ed Woodward har behandlet overgangen til Fenerbache på, ifølge BBC. Angriperen er også glad for at han fikk tatt et skikkelig farvel med lagkameratene i Manchester.

- Jeg hadde en fin stund sammen med spillerne dagen før jeg dro til Istanbul. Det var spesielt for jeg kunne se at alle virkelig verdsatte tiden min i klubben, sier nederlenderen.

Van Persie mener selv at han har mange gode år igjen som fotballspiller. Det er år han ser frem til å tilbringe i Tyrkia, hvor han har skrevet under en kontrakt for de tre neste sesongene verdt utrolige tre millioner kroner i uka.