Van Persie reddet sesongen for Arsenal

Chelsea langt fra uovervinnelige på hjemmbane.

(Dagbladet.no): Chelsea - Arsenal 1-2.

I løpet av tre magiske minutter snudde Van Persie sesongen for Arsenal

og pekte nese til de som hadde avskrevet Wengers ungutter som tittelkandidater i årets Premier League.

Nederlenderen avgjorde kampen med to perlemål i andre omgang, mot et Chelsea-lag som ikke hadde sluppet inn et eneste mål mellom de 45. og 90. minutt hittil i sesongen.

Drogba var ute med karentene for hjemmelaget, etter det famøse myntkastet mot publikum i ligacup-kampen mot Burnley.  

Uten kraftspissen klarte ikke Chelsea å straffe Wengers ungutter, som nå skimter ryggen til ligalederen, etter å ha kortet inn forspranget til syv poeng.

Spørsmålet er om Chelsea er stabile nok på hjemmebane til å vinne ligatittelen.

Liverpool var laget som satte en stopper for London-lagets fantastiske hjemmestatistikk. Etter Arsenals borteseier, virker Scoraris menn å ha opparbeidet seg et hjemmekompleks mot storlagene i den engelske ligaen.  

SEIERSJUBEL: Med sine to mål sørget Arsenal for at sesongen til Arsenal kom seg inn på rett spor. FOTO: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX
SEIERSJUBEL: Med sine to mål sørget Arsenal for at sesongen til Arsenal kom seg inn på rett spor. FOTO: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX Vis mer

David mot Goliat

Wengers unggutter ble fra starten av trykket bakover av et fysisk sterkere Chelsea-lag som viste den seiersviljen Arsenal-manageren hadde etterlyst i sitt eget lag før kampen.

Arsenal lå ti poeng bak ligaleder Chelsea, med fem ligatap hittil i år. Sett ut fra åpningsminuttene, virket bortelaget å være på vei mot sin sjette nullpoenger.

Selv med Drogba på tribunen åpnet ligalederen kampen som om de i hvert fall var et nummer for store for ungguttene til «The Gunners».

På et eller annet tidspunkt var kampen uansett dømt til å inn i det uunngåelige derby-sporet mellom engelske klubber, med få sjanser og tette dueller mellom to defensivt vel-organiserte lag.

Jevnspilte derbyer avgjøres ofte på tilfeldigheter, og denne kampen virket ikke å være noe unntak.

I det 30 minutt kom selvmålet som sendte Chelsea oppskriftsmessig i ledelsen.

21 år gamle Johan Djorou seg foran Kalou på et lavt innlegg fra kant. Istedenfor å styre ballen over dødlinja, satte den sveitiske landslagsbacken ballen i eget mål, og sørget for at vertene gikk til pause med pluss i målprotokollen.

Van Persie reddet sesongen for Arsenal

Magiske Van Persie

Under Mourinho var Chelsea kjent for å snerpe igjen målet bak, så fort de hadde fått ledermålet. Luiz  Felipe Scolari er kjent for en ikke fullt så defensiv fotballfilosofi, og kanskje skulle han tatt en kikk i sin portugisiske forgjengers lærebok før lagene kom ut av pausen.

Defensiv slapphet straffer seg. Og da hjemmelagets vanligvis så bastante forsvarsfirer ikke klarte å klarere en forholdsvis enkel ball ut av faresonen, viste Arsenals Van Persie at han fortsatt kan.

Den kjappe nederlenderen dro med seg ballen gjennom forsvaret og klistrer ballen i krysset i det 58. minutt. TV-bildene viste at nederlenderen var en halv meter i offside, men linjemannen valgte å holde flaggt nede. 

I det 61. minutt vinner Adebayor en hodeduell i Chelseafeltet. Med ryggen mot mål pirker Van Persie til seg ballen, tverrvender og styrer den inn i nettet forbi Cech, som nok en gang er sjanseløs på nederlenderens avslutning. 2-1! Med to mål på tre minutter, serverte han Arsenal et viktig vendepunkt i årets Premier League.

- Hvis du vinner en kamp som dette, får du mye selvtillit. Og det er akkurat det vi trenger nå, sier Van Persie til Skysports.

Mikel byttet ut

I det 70. minutt ble Mikel byttet ut med Florent Malouda.

Det offensive byttet markerte Chelsea sluttspurt mot Arsenal-målet, uten at The Gunner ga fra seg ledelsen. 

Arsenals ungutter viste at de hadde hadde lært et og annet om defensiv disiplin og ryddet opp i de offensive intiativene til Deco og Anelka på slutten.

- Vi har slått United, vi har slått Chelsea borte, og jeg mener at det viser at vi har et potensial i laget. Vi har en fantastisk karakter, oppsummerer Arsenals manager Arsene Wenger etter kampen.

SELVMÅLET: Her setter Djorou inn målet som sendte Chelsea i ledelsen. I andreomgang kunne også ungutten juble.