PRIORITERER BARNA: Robin Van Persie sier det er viktig for ham å spise frokost med barna hver morgen. Da kan han ikke tilbringe natta på diskotek. Her bærer han datteren Dina Layla på armen siste seriekampen mot Aston Villa 15. mai. Foto: Kerim Okten, EPA/Scanpix
PRIORITERER BARNA: Robin Van Persie sier det er viktig for ham å spise frokost med barna hver morgen. Da kan han ikke tilbringe natta på diskotek. Her bærer han datteren Dina Layla på armen siste seriekampen mot Aston Villa 15. mai. Foto: Kerim Okten, EPA/ScanpixVis mer

Van Persie refser engelske spilleres livsstil

- De er ferdige når de er 33.

(Dagbladet): Arsenals nederlandske spiss Robin van Persie finner ikke akkurat opp hjulet når han kritiserer engelske fotballspillere for usunn livsstil.

Men han retter i alle fall en advarende pekefinger til natteranglende kolleger i et intervju med The Sun.

- Når jeg ser noen engelske fotballspillere som er ute til tre om morgenen, kan jeg bare konkludere med at de er ferdige som 33-åringer, sier van Persie.

Selv har han prioriteringer som ikke lar seg forene med jetset-livet i London.

- For meg er det veldig viktig å spise frokost med de to barna mine hver morgen. Og det ville ikke vært mulig om du var på et diskotek hele natta. Jeg har gjort et annet valg, og det er å gjøre det jeg elsker mest - å spille fotball, sier 27-åringen.

- Spiller med håndbrekket på Og i en fortsettelse av intervjuet sier han at dette ønsker han å fortsette med så lenge han har anledning. Men for å klare det, må livsstilen tilpasses.

- De virkelige toppspillerne lar seg ikke lure av rikdom, berømmelse eller dyre biler, for de er fullt fokusert på fotballen. Det er ikke enkelt, for en viss nonsjalanse kan snike seg inn, og overalt i verden ser du at det går galt når spillere begynner å spille med håndbrekket på, sier van Persie.

Han bruker tidligere Arsenal-kollega Thierry Henry - nå i New York Red Bulls - som eksempel på en spiller som er gjennomproff, og har ellers et knippe landsmenn som forbilder.

- Se på van Nistelrooy, Seedorf, van der Sar, Bergkamp - de klarte å spille så lenge og gjør det fortsatt fordi de levde som ekte profesjonelle.

- Må kjøpe for å vinne Van Persie etterlyser også forsterkninger av troppen i Arsenal for at laget skal kunne kjempe om titler igjen.

- Hvert år går det galt på samme måte, og det er frustrerende. Når du ser på resultatene fra de siste årene, burde ikke Arsenal snakke om å vinne ligaen, for det har gått galt for mange ganger. Selvsagt er sulten og ønsket om å vinne til stede, men noen ganger må du være realistisk. Men jeg tror at med noen spillerkjøp, kan vi være med å kjempe om premier, sier han.