Van Persie rundlurte ti år gamle talenter

Smårollingene hadde ikke en sjanse.

UTSPILT: De små stortalentene lå strødd da Robin van Persie viste ballkunster mot vinnerlagene i turneringen som er oppkalt etter Manchester United-spilleren. Foto: Paul Bergen, EPA / NTB Scanpix
UTSPILT: De små stortalentene lå strødd da Robin van Persie viste ballkunster mot vinnerlagene i turneringen som er oppkalt etter Manchester United-spilleren. Foto: Paul Bergen, EPA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United-spissen Robin van Persie har sin egen barneturnering oppkalt etter seg i hjemlandet Nederland.

Talentfulle 9- og 10-åringer var samlet sist helg, og noen av dem fikk en ekstra utfordring i premie: En kamp mot Robin van Persie selv, Feyenoord-spiller Tonny Vilhena og gatefotballspiller og triksekunstner Soufiane Touzani.

I denne Youtube-videoen kan du se van Persie, Touzani og Vilena i aksjon mot tiåringene.

Det gikk som det måtte gå: Barna ble bokstavelig talt fintet på rumpa, og til tross for de korte beina kom tunnelene tett. Men antakelig var ydmykelsen langt mindre enn begeistringen over å få spille mot noen av verdens fremste ballartister.

At Touzani kan gjøre utrolige ting med en fotball, vet alle som har søkt på navnet hans på Youtube. Han var også modell for flere av animasjonene i det første «FIFA Street»-spillet fra 2005, og har vært med som en karakter i spillserien.

Mindre vanlig er det å se van Persie i såpass leken utfoldelse. Det er selvsagt litt mer tid og rom for å vise fram jålete tekniske detaljer når man spiller mot barn under ti år enn mot kompromissløse Premier League-forsvarere.

Mot smårollingene fikk i alle fall van Persie vist at han behersker såledragninger, tofotsfinter, hælspark og andre triks som ikke sto mye tilbake for Touzani.