PERLE: Robin van Persies femtende Premier League-scoring var et stykke vakkert arbeid. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
PERLE: Robin van Persies femtende Premier League-scoring var et stykke vakkert arbeid. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

Van Persie scoret nummer femten og seksten da United herjet

- Det første målet var fantastisk, sier Ferguson.

(Dagbladet): Wigan - Manchester United 0-4, Manchester City - Stoke 3-0.

Robin van Persie økte toppscorerantallet til seksten i bortekampen mot Wigan i ettermiddag, da Manchester United startet 2013 med en komfortabel seier.

Van Persie la på til 2-0 med en vakker vending og et godt plassert skudd i første omgang, etter at en Javier Hernandez-returscoring hadde gitt United ledelsen.

Hernandez var våken på en løs ball også i andre omgang, og sørget for at de røde aldri trengte å bekymre seg mot slutten på DW Stadium.

I sluttminuttene satte van Persie enkelt inn sitt andre for dagen.

- Javier Hernandez er en målscorer, en skikkelig avslutter. Van Persies måte å spille på er eksepsjonell, og det første målet var fantastisk. Vi forventet at han skulle bli en stor spiller, og at han skulle tilføre oss noe, og det er akkurat det han har gjort, sier Alex Ferguson ifølge BBC.

Aguero scoret og ble byttet ut
Noen økt luke til Manchester City ble det imidlertid ikke, for også de startet året overbevisende.

Pablo Zabaleta, Edin Dzeko og Sergio Aguero scoret målene i seieren hjemme over Stoke, og Roberto Mancinis mannskap er fortsatt sju poeng bak erkerivalen i Premier League-teten.

Gleden over seieren ble noe svekket da nevnte Aguero måtte forlate banen, tilsynelatende med skade, et knapt kvarter før slutt.

Spurs på tredje
På White Hart Lane avanserte Tottenham til tredjeplassen bak de to Manchester-lagene, da Reading ble sendt hjem med 1-3-tap.

Michael Dawson, Emmanuel Adebayor og Clint Dempsey scoret målene for Spurs, som har to kamper og ett poeng mer enn Chelsea på fjerdeplass.

Lenger ned på tabellen tok West Ham en viktig 2-1-seier hjemme mot Norwich, mens Aston Villa reiste seg noe etter en forferdelig juleperiode da de klarte ett poeng borte mot Swansea.

STRAFFESCORING OG STREKK (?): Sergio Aguero scoret i Manchester Citys 3-0-seier, men måtte gå av banen mens han holdt seg til låret ikke lenge etter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STRAFFESCORING OG STREKK (?): Sergio Aguero scoret i Manchester Citys 3-0-seier, men måtte gå av banen mens han holdt seg til låret ikke lenge etter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer