Van Persie stempler UEFA som feiginger

Har fortsatt ikke kommet over Uniteds Champions League-exit.

(Dagbladet): Robin van Persie (29) er fortsatt bitter for måten Manchester United ble slått ut av Champions League på.

Det engelske storlaget ledet mot Real Madrid på hjemmebane, og så ut til å ha full kontroll på det spanske storlaget.

Kampen snudde på dramatisk vis da Uniteds portugisiske ving Nani fikk rødt kort etter 56 minutter for et sammenstøt med Reals høyreback Alvaro Arbeloa.

Real scoret to, og dermed var Champions League-eventyret over for United for denne sesongen.

Uniteds spillere raste mot dommer Cuneyt Cakir, mens manager Alex Ferguson var så sint at han nektet å snakke med pressen etter kampen. Også spillerne fikk munnkurv.

- Ikke gult eller frispark Nå tar van Persie et oppgjør med den tyrkiske dommeren og UEFA i nederlandske medier.

UEFA støttet Cakir etter kampen, og ga ham meget gode skussmål til tross for det kontroversielle røde kortet.

- Det var et meget ufortjent rødt kort. Det var verken gult kort eller frispark. Nani kunne ikke gjøre noe annerledes, og han var så vidt borti Arbeloa, sier van Persie ifølge den nederlandske avisa AD.

Van Persie mener dommeren var for uerfaren til å få ansvaret i en så stor kamp. Cakir dømte semifinale i både EM og Champions League sist sesong.

- Jeg skjønte ikke hvorfor han skulle dømme før kampen. Han var helt ukjent, og hadde ikke dømt en stor kamp på flere måneder.

Alex Ferguson er allerede i trøbbel for ikke å ha snakket med pressen, som alle trenere er pålagt etter en kamp i Champions League. Det spørs om UEFAs disiplinærkomité blir veldig imponert over van Persies uttalelser.

- Det verste er at UEFA støtter dommeren. Det er feighet, jeg kan ikke forstå hvorfor de gjør det. Kan de ikke bare være ærlige og si at han ikke så hva som skjedde? spør van Persie.

Fikk Real-støtte Etter kampen sa Real Madrid-trener José Mourinho at feil lag gikk videre. Van Persie sier at flere Real-spillere kom med støtte etter kampen.

- Selv spillerne fra Madrid sa til meg etterpå at det ikke var rødt kort. I én time så alt bra ut, og taktikken så ut til å fungere. Vi hadde på følelsen at mål nummer to var rundt hjørnet, og da hadde det blitt veldig tøft for Real. Så dro dommeren ut det røde kortet. Real hadde ikke vært farlige i det hele tatt. Jeg er sikker på at ledelsen hadde holdt helt inn, men nå dreier alt seg om Premier League, sier han.

United ser ut til å gå mot et sikkert seriemesterskap i England. De leder med 15 poeng på byrival Manchester City, ni kamper før slutt.

Det vil i tilfelle bli Uniteds 20. seriemesterskap, og van Persies første.

NEDBRUTT: Robin van Persie (i midten) depper etter et av Reals mål på Old Trafford. Nå går spissen til angrep på kampens tyrkiske dommer. Foto: Peter Powell / EPA / NTB Scanpix
NEDBRUTT: Robin van Persie (i midten) depper etter et av Reals mål på Old Trafford. Nå går spissen til angrep på kampens tyrkiske dommer. Foto: Peter Powell / EPA / NTB Scanpix Vis mer