Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Persie tilbake etter fem måneder på sidelinja

Comeback mot Spurs onsdag. Men for seint for ligagullet?

SÅRT SAVNET: På sitt beste er Robin van Persie en av ligaens beste spisser. Men selv med nederlenderen på skadelista har Arsenal holdt følge i Premier League. Foto: AP Photo/Akira Suemori
SÅRT SAVNET: På sitt beste er Robin van Persie en av ligaens beste spisser. Men selv med nederlenderen på skadelista har Arsenal holdt følge i Premier League. Foto: AP Photo/Akira Suemori Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mange trodde Arsenal ville falle sammen da Robin van Persie skadet ankelen sin stygt i en landskamp for Nederland i november.

Men i spissens fravær har andre - som Cesc Fabregas - påtatt seg målscoreransvar og på imponerende vis holdt London-laget inne i gullkampen i Premier League.

Nå kommer omsider meldingen Arsenal-fansen har ventet på: Van Persie er klar for comeback - og sitter trolig på benken når Arsenal drar til White Hart Lane for et skikkelig hatoppgjør i morgen kveld.

- Ville elsket å ha ham hele sesongen
Spørsmålet er om han returnerer i tide til å kunne hjelpe laget til seriegull. Med fem kamper igjen å spille er Arsenal tre poeng bak Chelsea og to bak Manchester United, men sir Alex Ferguson & co har én kamp mer spilt.

Om tabellplasseringen kunne vært enda hyggeligere dersom van Persie ikke hadde vært utilgjengelig de siste fem månedene får vi aldri svaret på, men det er liten tvil om at verken Nicklas Bendtner eller Andrei Arsjavin har vært fullverdige erstattere på topp.

Arsene Wenger tenker sikkert sitt, men nøyer seg med å si at han ville «elsket å ha ham gjennom hele sesongen».

- Han er en veldig viktig spiller for denne klubben, og for vår offensive selvtillit og slagkraft. Jeg er veldig glad for å ha ham tilbake. Det sørgelige er at vi mistet ham så tidlig i sesongen, sier Wenger ifølge Sky Sports.

Gambler ikke
Franskmannen går langt i å love at van Persie kommer til å spille en rolle, men neppe fra start.

- Det er litt tidlig, så vi må se det an. Men han er i troppen. Jeg har ikke tatt ut laget ennå. Men når jeg tar med en spiller i troppen betyr det at han er frisk og i form. Han har jobbet veldig hardt. Han mangler selvfølgelig litt kamptrening, men rent fysisk er han klar, sier Wenger.

Arsenal-manageren er blitt beskyldt for å gamble med halvskadde spillere tidligere denne sesongen, som da Fabregas ble byttet inn mot Villa for å avgjøre kampen, og haltet av banen med nye skadeproblemer som tomålsscorer litt seinere. Samme Fabregas pådro seg også et brudd i beinet da han spilte halvskadet mot Barcelona.

Wenger føler like fullt at William Gallas er den eneste spilleren han har gamblet med - og i van Persies tilfelle avviser han at han tar noen sjanser i det hele.

- Vi har vært ekstra forsiktige med ham, han har hatt en lang opptrening, forsikrer Wenger.

HAR VÆRT UTE SIDEN NOVEMBER: Van Persie tar seg til sin skadde ankel . Undersøkelsen viste flere avrevne leddbånd. Foto:   REUTERS/Max Rossi
HAR VÆRT UTE SIDEN NOVEMBER: Van Persie tar seg til sin skadde ankel . Undersøkelsen viste flere avrevne leddbånd. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!