SCORET PERLEMÅL: Etterpå var Robin van Persie svært opptatt av å vise fram dette budskapet under drakta: «RIP Tchuna - we will never forget you».  Foto:  REUTERS/Phil Noble
SCORET PERLEMÅL: Etterpå var Robin van Persie svært opptatt av å vise fram dette budskapet under drakta: «RIP Tchuna - we will never forget you». Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Van Persie tok sjansen på karantene for å hedre død venn

Markerte kremmerhus med budskap under drakta.

Manchester United - West Bromwich 2-0

(Dagbladet): Robin van Persie har hatt et rykte som skadeplaget og skjør opp gjennom karrieren, men har nå spilt 67 ligakamper på rad for Arsenal og Manchester United.

Bare Stokes Jonathan Walters kan vise til maken, ifølge TV 2-kommentator Jørn Sundby, men mot West Bromwich i ettermiddag ønsket sir Alex Ferguson å hvile nederlenderen.

Der kunne han fort blitt sittende gjennom hele matchen dersom de røde djevlene hadde styrt mot en komfortabel seier.

Men på stillingen 1-0 etter 65 minutter, i en periode der West Bromwich trykket på for en utlikning, fant Ferguson ut at det var på tide å få inn sin toppscorer.

Belønningen var en perle av en scoring helt på tampen - van Persies 14. ligamål for sesongen - men den kunne blitt kostbar.

Risikerte karantene
I feiringen var 29-åringen nemlig svært ivrig på å vise fram budskapet han hadde gjort klar under trøya, og den slags medfører gjerne et gult kort.

Det ville i så fall vært van Persies femte for sesongen, og dermed utestengelse i neste kamp mot Wigan. Men dommeren fikk ikke med seg draktløftingen fra United-spissen, eventuelt så han mellom fingrene på episoden, og dermed får ikke van Persie karantene før han eventuelt passerer 10 gule kort på vårparten.

Budskapet van Persie så sterkt ønsket å vise fram var for øvrig: RIP TCHUNA - WE WILL NEVER FORGET YOU.

Ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf var meldinga en hyllest til en avdød venn i Rotterdam.

- Han endret kampen
29-åringens 2-0-scoring punkterte det som var en åpen og jevn fotballkamp, der West Bromwich yppet seg og var spillmessig på høyde i store perioder.

- Van Persie endret kampen for oss. Da jeg satte inn han og Paul Scholes fikk vi roet ting ned. West Bromwich dominerte i 2. omgang og pumpet ballen inn i boksen vår. De spilte veldig godt. Ballen kom inn igjen og igjen, og vi måtte heade den unna, noe vi gjorde bedre enn tidligere denne sesongen, sier Ferguson.

West Bromwich-manager Steve Clarke følte laget hans var fullt på høyde med United.

- Det var en periode der i 2. omgang hvor vi virkelig hadde god kontroll. Jeg følte at 1-1 var mer sannsynlig enn 2-0, sier han. 

Men for en gangs skyld slapp United å jage, etter at Gareth McAuley satte ballen i eget nett fra Ashley Youngs knallharde innlegg.

Holdt nullen for fjerde gang
Shinji Kagawa gjorde comeback etter to måneders skadeavbrekk og utgjorde spissparet med Danny Welbeck fra start. Japaneren var involvert i noen fine kombinasjoner, uten at United skapte det helt store foran Ben Foster.

Den tidligere United-keeperen vartet likevel opp med et par strålende redninger - særlig på et skudd fra Ashley Young som var på vei opp i nettaket.

Van Persies skudd var han derimot sjanseløs på.

- Da Robin van Persie fikk ballen over på venstrefoten sin, tenkte jeg: Huff, jeg er i trøbbel, sier Foster.

Etter pause trykket West Bromwich på for en utlikning. Det ble småfarlig på enkelte innlegg og langskudd, men med kaptein Nemanja Vidic tilbake i midtforsvaret holdt United nullen for bare fjerde gang denne sesongen.

Avstanden ned til Manchester City på annenplass er dermed uforandret - sju poeng skiller de to Manchester-lagene.

KREMMERHUS: Robin van Persie banket ballen knallhardt i mål i siste minutt. Foto:  REUTERS/Phil Noble
KREMMERHUS: Robin van Persie banket ballen knallhardt i mål i siste minutt. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer