Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Van Persie ute i fire - fem måneder

Katastrofenyheter for Arsenal.

ALVORLIGERE ENN ANTATT: Robin van Persie skadet ankelen under en treningskamp mot Italia for to uker siden. Nå er den viktige nederlenderen ute i opptil i fire til fem måneder, opplyser Arsenal. Foto: SCANPIX/REUTERS/Max Rossi
ALVORLIGERE ENN ANTATT: Robin van Persie skadet ankelen under en treningskamp mot Italia for to uker siden. Nå er den viktige nederlenderen ute i opptil i fire til fem måneder, opplyser Arsenal. Foto: SCANPIX/REUTERS/Max Rossi Vis mer

||| Følg engelsk liga direkte i fotballstudio fra kl. 16.

(Dagbladet): Etter å ha vært plaget med skader gjennom store deler av Arsenal-karrieren, har 2009 vist hvilken eminent fotballspiller Robin van Persie er når han har fått ha kontinuitet i spillet sitt.

Alle avbrekkene virket å være en saga blott, og nederlenderen har sammen med klubbkaptein Cesc Fabregas fått mye av æren for at Arsenal har vært det mest underholdende laget å følge så langt i årets Premier League-sesong.

dukket plutselig hardttaklende Giorgio Chiellini opp i en privatlandskamp mellom Italia og Nederland for to uker siden og ga van Persies ankel hard medfart.

De første meldingene gikk ut på at han var ute i flere måneder med avrevne leddbånd, men nærmere undersøkelser ga håp om at han kunne være tilbake i spill i løpet av fire til seks uker - noe som skulle avkortes ytterligere gjennom den etterhvert så mye omtalte behandlingen med morkakevæske fra hest.

Nå viser det seg imidlertid at verken den serbiske «mirakelkuren» eller oppløftende undersøkelser kan forhindre at van Persie må operere ankelen. Det betyr at de første anslagene om tre måneders skadefravær ligger nærmere sannheten, selv om også de var i overkant forsiktige.

Arsenal opplyser nemlig i formiddag i en pressemelding at spissen er ute av spill i mellom fire og fem måneder, og Arsenals drøm om å gjenerobre Premier League-tronen har fått seg et nytt skudd for baugen - én uke etter at London-klubben tapte borte mot Sunderland uten van Persie i lagoppstillingen.

- Arsenals medisinske støtteapparat foretok en grundig gjennomgang av røntgenbildene og behandlingen han hadde mottatt da han returnerte til Arsenal. Etter å ha gransket dette i detalj og målt responsen i ankelen hans, konkluderte klubbens medisinske støtteapparat med at det var behov for yttereligere utredning. Det ble søkt råd hos den ledende ankelspesialisten Niek van Dijk, som bekreftet at ankelen var påført mer omfattende skade enn først diagnostisert. For å repare ankelen, kommer Robin til å gjennomgå en operasjon i Amsterdam neste uke, der leddbåndene skal bygges opp igjen. Klubbens medisinske støtteapparat forventer at en full rehabiliteringsprosess vil ta mellom fire og fem måneder, opplyses det om på arsenal.com.

Van Persie selv er naturlig nok fortvilet over de nedslående nyhetene.

- Hvis jeg hadde visst da hva jeg vet nå, så ville jeg ha operert ankelen med en gang. Vi er alle blitt ledet i feil retning. Det er så frustrerende å være ute i flere måneder. Jeg hadde en super sesong med laget. Jeg har aldri følt meg så sterk som jeg har gjort i år. Jeg følte at ingen kunne stoppe meg. Det er den beste følelsen man kan ha, sier nederlenderen.

PS! Søndag gjester serieleder Chelsea Emirates Stadium til det som er Premier League-rundens virkelige godbit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media