Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Van Persie var desperat etter å komme til United

Ferguson takker sin nye spiss for å ha fått Arsenal til forhandlingsbordet.

MANCHESTER UNITEDS EIENDOM: Robin van Persie er nå formelt Manchester United-spiller etter å ha skrevet under på en fireårskontrakt med de røde djevlene i Alex Fergusons påsyn. Foto: John Peters / Getty Images / All Over Press
MANCHESTER UNITEDS EIENDOM: Robin van Persie er nå formelt Manchester United-spiller etter å ha skrevet under på en fireårskontrakt med de røde djevlene i Alex Fergusons påsyn. Foto: John Peters / Getty Images / All Over Press Vis mer

(Dagbladet): Robin van Persie er nå formelt Manchester United-spiller etter at de siste formalitetene rundt overgangen fra Arsenal ble ryddet av veien torsdag kveld og fredag formiddag.

Nederlenderen har signert en kontrakt som binder ham til Old Trafford fram til sommeren 2016, melder klubben på eget nettsted.

- Det er en ære å skrive under for Manchester United. Jeg ser fram til å følge i fotsporene til så mange store spisser, bidra med erfaringen min og gjøre det jeg kan for å hjelpe laget til å kjempe om de største titlene i fotballen, sier van Persie til manutd.com.

Dermed kommer 29-åringen trolig til å få sin United-debut allerede i mandagens serieåpning mot Everton på Goodison Park. 

- Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier han forventningsfullt.

- Verdensklassespiss Sir Alex Ferguson, som henter den første spilleren fra Arsenal siden Arsene Wenger overtok i 1996, er naturligvis strålende fornøyd over å ha sikret seg mannen som ble toppscorer i Premier League forrige sesong, og kåret til årets spiller av såvel spillerkolleger som journalister.

- Robin er en verdensklassespiss som har levert varene både i engelsk og europeisk fotball. Talentet hans trenger ingen nærmere introduksjon for våre supportere. Han har scoret en rekke mål mot oss i noen klassiske oppgjør mot hans gamle klubb, sier Ferguson til manutd.com.

- Bevegelsene hans, avslutningsegenskapene og ferdighetsregisteret hans er enestående, legger han til.

Presset på United-manageren forteller om en lang og tidkrevende prosess som ledet til at van Persie.

- Forståelig nok ønsket ikke Arsene Wenger å selge til Manchester United, noe han for så vidt allerede har nevnt i morgenavisene. Gutten ønsket å komme til oss, og det var viktig. Han avslo flere klubber for å slutte seg til oss, fordi han ønsker utfordringen det er å spille for verdens største klubb. Det synes jeg er fantastisk, sier Ferguson til MUTV.

- Det var det som fikk pendelen til å svinge vår vei og som gjorde det mulig. Dersom han ikke hadde gått ut klart og tydelig overfor Arsenal og fortalt dem at han ønsket å gå til Manchester United hadde forhandlingene i realiteten vært over. I stedet var da de eneste forhandlingene som gjensto å bli enige med Arsenal om en overgangssum, siden det ikke var noen andre inne i bildet, fordi gutten ønsket det, og var desperat etter å komme til Manchester United, fortsetter Ferguson.

- Ikke mulig å si nei Ferguson har blitt beskyldt for å bryte med egne prinsipper når han nå bruker over 200 millioner kroner på en 29-åring, men skotten mener det var en mulighet han ikke kunne gå glipp av når det var snakk om en spiller han lenge har uttrykt sin beundring for.

- Du kan ikke si nei til noe sånt. Jeg trodde ikke det var mulig at vi kunne få van Persie da vi diskuterte det i fjor. Men da jeg fikk høre at han hadde nektet å forlenge kontrakten og ga offentlig uttrykk for at han ønsket å forlate Arsenal, var vi nødt til å være interesserte. Det var ikke noe spørsmål engang.

- Jeg snakket med David Gill, og David snakket med Glazer-familien. Dermed begynte snøballen å rulle. Det begynner å bli noen måneder siden, og det har vært et langt løp. Det har ikke vært enkelt, men heldigvis er han her hos oss nå, sier Ferguson.

Van Persie skal for øvrig presenteres for mediene på en pressekonferanse klokka 15 i ettermiddag, norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media