VILLE TIL UNITED: Robin van Persie vraket superlønn i Manchester City til fordel for rivalen United. Foto: EPA/GERRY PENNY
VILLE TIL UNITED: Robin van Persie vraket superlønn i Manchester City til fordel for rivalen United. Foto: EPA/GERRY PENNYVis mer

- Van Persie vraket superlønn i City

Tilbudt vanvittig ukelønn, men valgte United.

(Dagbladet): Robin van Persie (29) sto for sommerens mest omtalte overgang da han gikk fra Arsenal til rivalen Manchester United for 220 millioner kroner.

Flere andre klubber jaktet spissen - og nå sier Arsenal-sjef Arsene Wenger at van Persie vraket superlønn i Manchester City.

Det er blant annet Independent som skriver at van Persie ble tilbudt vanvittige 300 000 pund i uka i City. Det tilsvarer 2,8 millioner norsk kroner, og skal være rundt 50 prosent mer enn han tjener i United.

- Fortjener respekt
- Det er sant at City var interesserte og at han valgte United, sier Wenger, som også var klar over kontraktsforslaget fra City.

Arsenal og United møtes på Old Trafford i morgen.

- Om det er vondt at han dro til en annen engelsk klubb? Det ble ikke slik jeg ønsket. Han spilte her i åtte år, og gjorde det bra. Jeg ønsker at han blir respektert. Jeg vet ikke hva fansen vil gjøre, men jeg håper han får den mottakelsen han fortjener, sier Wenger.

Intelligent spiller
I United skal van Persie ha en ukelønn på rundt 200 000 pund, og nederlenderen har fått en god start på sesongen med ni mål på 12 kamper.

- Jeg er ikke overrasket. I Manchester har han gode spillere rundt seg, og Robin er veldig intelligent i boksen, sier Wenger.

United mot Arsenal starter klokka 13.45 i morgen. Kampen kan du følge i Dagbladets fotballstudio.