VANT: Danny Van Poppel vant den 12. etappen av Spania rundt torsdag. Her fra Tour de Wallonie tidligere i år. Foto:  AFP PHOTO / BELGA / LUC CLAESSEN
VANT: Danny Van Poppel vant den 12. etappen av Spania rundt torsdag. Her fra Tour de Wallonie tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / BELGA / LUC CLAESSENVis mer

Van Poppel med spurtseier i vueltaen

Unggutten sterkest da storfavoritt Degenkolb bommet igjen.

(procycling.no): Med kun en kategorisert stigning og stor sett flatt terreng ble torsdagens etappe en mulighet for spurterne. 

De 173 kilometerne mellom Andorra og Lleida ble ikke uventet en rolig affære. Et ufarlig brudd fik gå tidlig, og spurtlagene tok tidlig ansvar for å samle feltet. I spurten var Danny Van Poppel (Trek Factory) den sterkeste. Unggutten utnyttet opptrekket til LottoNL-Jumbo og kom sterkt på de siste meterne. 

Den på papiret sterkeste spurteren i feltet, John Degenkolb (Giant-Alpecin) bommet nok en gang på timingen og måtte ta til takke med en femteplass.

Fabio Aru satt med feltet uten problemer og beholdt sammenlagtledelsen sin.

Resultater:
1. Danny Van Poppel
2. Daryl Impey s.t.
3. Tosh Van Der Sande s.t
4. Nikolas Maes s.t.
5. John Degenkolb s.t.
6. Jean-Pierre Drucker s.t.
7. Tom Van Asbroeck s.t.
8. Kristian Sbaragli s.t
9. Jose Joaquin Rojas s.t.
10. Leonardo Duque s.t.

Slik gikk det til

Da startskuddet gikk i Andorra i formiddag ble det tidlig etablert et bruddø

En femmannsgruppe bestående av Maxime Bouet (Etix-Quickstep), Miguel Rubiano (Team Colombia), Jaco Venter (MTN-Qhubeka), Bert Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo) og Alexis Gougeard (Ag2r La Mondiale). Kvintetten var ufarlig for sammenlagtleder Fabio Aru, og de fikk raskt en ledelse på tre minutter.

Maxime Bouet var først over dagens eneste kategoriserte stigning, Coll de Bóixols. Hovedfeltet passerte fem minutter bak.

Et hovedfelt anført av Trek Factory og Giant-Alpecin begynte sakte men sikkert å justere avstanden til kvintetten i front.

Ved den innlagte spurten 20 kilometer før mål hadde bruddet fortsatt drøye to minutter, og da satte også Lampre frem en mann i jakten. Først over spurten var Miguel Rubiano. Lampres bidrag hjalp, og avstanden var nede i 50 sekunder med en mil igjen. 

Med tre kilometer begynte kvintetten å støte på hverandre, med hovedfeltet jagende 20 sekunder bak. Jaco Venter støtet fra under kilometermerket, men hovedfeltet klarte akkurat å hente han inn. I den kaotiske spurten var det Danny Van Poppel som tok seieren.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!