TREKKER SEG:  Den tidligere storspilleren Luis Figo trekker seg fra kampen om å bli ny president i FIFA. Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH/NTB Scanpix.
TREKKER SEG: Den tidligere storspilleren Luis Figo trekker seg fra kampen om å bli ny president i FIFA. Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH/NTB Scanpix.Vis mer

Van Praag og Figo trekker seg fra presidentkampen

Bare to kandidater igjen.

Michael van Praag og Luis Figo trekker seg fra kampen om å bli ny president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Det bekreftet den nederlandske fotballpresidenten selv i en uttalelse torsdag. Noen timer senere gjorde portugiseren Figo det samme gjennom sin profil på Twitter. Da hadde det vært det vært spekulert i at han ville gjøre nettopp det en stund, men så sent som onsdag ble dette avvist.

- Etter å ha snakket med to av de øvrige kandidatene i prosessen, som tror jeg ikke at det som skal skje 29. mai vi være et normalt valg. Derfor må dere ikke regne med meg, skrev Figo på Facebook.

Allerede onsdag kom det rapporter om at van Praag ville trekke seg i håp om at hans støttespillere i stedet slutter opp om Jordans prins Ali Bin Al-Hussein i det nært forestående presidentvalget.

Presidentvalget avholdes på FIFA-kongressen i Zürich 29. mai. Etter at to av kandidatene trakk seg torsdag, er det kun to igjen som kjemper om vervet. Sepp Blatter ønsker å bli gjenvalgt igjen, og den eneste utfordreren er Jordans prins Ali Bin Al-Hussein.

(NTB)