Van The Man

SKIEN (Dagbladet): Britenes Van the Man - rockeren Van Morrison - er flink til å synge. Den nederlandske bor i Skien og er god til å score mål. Med to flotte scoringer av Edwin van Ankeren er Odd tilbake på vinnersporet etter tre strake tap.

- Vi vinner på en svak dag. I seg selv er det en styrke, men det viktigste er likevel at vi vant og tok tre poeng. Tre strake tap har gått voldsomt ut over selvtilliten, innrømmer Odds trener Arne Sandstø overfor Dagbladet. Han var ikke den eneste som var lettet over tre poeng i hjemmekampen mot Sogndal.

- Nå kan vi gå med hevet hode i borgertoget i Skien, gliste tomålsscorer Edwin van Ankeren etter kampen.

33-åringen har svingt voldsomt i prestasjonene for Odd. Mot Sogndal var han meget god. Han hadde mye rom på sin høyrekant, og gikk seirende ut av de fleste duellene mot Sogndals Asle Hillestad.

- Fint å score to mål. Men det er viktigere at laget vant. Med tap i dag hadde vi hatt en ryggsekk full av dårlig selvtillit når vi skal møte Brann neste helg. Selv har jeg ikke følt så voldsomt stort press, men presset på laget har vært enormt etter tre dårlige kamper, sier van Ankeren til Dagbladet.

Odd kontrollerte spillet i store deler av kampen uten å imponere. Det var et heller tafatt Sogndal som ikke trodde helt på egen dyktighet. I perioder fikk gjestene lov til å ta initiativet i kampen, da Odd ble passive og nølende - uten at sogningene grep sjansen.

- Vi gir fra oss ballen i farlig posisjon i midtbaneleddet. Det resulterer i tre Odd-scoringer. Vi har i det hele tatt mange feilvalg i løpet av kampen, sier en skuffet Sogndal-trener Torbjørn Glomnes.

TOMÅLSSCORER. Edwin van Ankeren scoret to mål og var banens beste da Odd Grenland brøt tapsrekka med 4-2 over Sogndal.